Guide
Nyår på krogen

Fira nyår på restaurang i Stockholm – krogarna som har öppet

Det är dags att säga hejdå till 2023 och skåla in 2024. Är du sugen på att boka en nyårsmiddag eller nyårssupe som det också kallas? Vi har samlat restaurangerna för ett helt oförglömligt avslut på året. Här är restaurangerna som håller öppet på nyår – och glöm inte att boka bord! Än finns några platser kvar, men de bokas upp snabbt.

Restaurang med utsikt

Skåla in nya året på en nyårsmiddag i Stockholm, med stans bästa utsikt. Hos de här restaurangerna dricks det champagne vid tolvslaget på takterrasser och till panoramautsikter.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Hos TAK är det fullt hus och fullt upp! I restaurangen serveras en nyårsmiddag där de nordisk-japanska smakerna lyfts fram, för 1995 kr per person. I Izakayan serveras en skaldjursplatå i en festlig och varm atmosfär, för 1395kr per person. TAK ställer även till med nyårsfest med en härlig DJ line-up (som snart släpps) på två dansgolv. Festen börjar redan kl 20, så kom i tid, för det är gratis inträde innan kl 21.30.
Freyja
Freyja
Hornsgatan 18, Stockholm
Freyja ställer till med ett nyårsspektakel med champagne i hand, högt över takåsarna. Här serveras en nyårslunch med tre rätter för 750kr och en härlig middag för 1550kr. Dessutom är takterrassen uppvärmd för att skåla in det nya året!
Grodan Kungliga Operan
Grodan Kungliga Operan
Strömgatan 14, Stockholm
Nyårssupé och fyrverkerier på första parkett uppe på Guldterrassen! Hos Grodan Kungliga Operan serveras en lyxig 4-rättersmeny med ett passande dryckespaket för 1950kr/person.
Restaurang Himlen
Restaurang Himlen
Götgatan 78, Stockholm
Fira nyår 104 meter över marken med en av Stockholms mest fantastiska utsikter. Hos Himlen serveras 3-rätters nyårslunch (från 745 kr) och på kvällen finns en lyxig 4-rätters eller 5-rätters meny (från 1195 kr).
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10
Skeppsbron 10, Stockholm
Skeppsbron 10 bjuder både in till nyårssupé och en magisk utsikt över vattnet. Här kan du avnjuta en meny med bland annat Kalixlöjrom, anklever, hummer, caviar, piggvar, hjortrygg, vintertryffel och annat gott i 6 serveringar, som kostar 1495kr per person. Till det erbjuds ett matchande dryckespaket med bland annat flera glas till maten och ett glas bubbel till tolvslaget där man tillsammans skålar in det nya året på Skeppsbron.

Helkväll

När festen efteråt känns lika viktig som middagen. På med finskorna och stanna hela kvällen på samma ställe.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Mister French kan det där med nyårsfiranden och levererar alltid middag och fester att minnas. Upplev en storslagen fest med lyxig supé i 6 serveringar, massor av drinkar och musik vid Skeppsbrokajen. Pris från 895 kr.
Berns Asiatiska
Berns Asiatiska
Berzelii Park, Stockholm
Fira in det nya året med en 6-rättersmeny under kristallkronorna hos Berns. Efter middagen med bland annat ostron och hummer dansar ni vidare i natten på någon av deras nattklubbar, inklusive The Ballroom, där kvällens värd är Kaliffa. Meny + nattklubb kostar 1495 kr per person. (Gå före kön ingår).
Hotel Kung Carl
Hotel Kung Carl
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Hos Kung Carl intill Stureplan firas det nyår i deras Bistro La Belle Epoque med 4-rätters middag och nyårsskål på takterassen. På menyn finns hummersoppa, helstekt kalvytterfilé och dessert. Det finns både en tidig och senare sittning, pris från 695 kr per person.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Fira in det nya året med en nyårslunch med tre rätter för 650 kr eller satsa på fyrarätters och champagne för 1895 kr, samt fest efteråt med fantastisk utsikt. Om du och ditt sällskap äter middag någon annanstans går det bra att komma direkt till festen som drar igång klockan 22. Det blir dans, mingel och fyrverkerier.

Lite stökigare

Är det någon middag som tillåts bli extra festlig i år så är det väl nyårsmiddagen. Här är tre restauranger som är kända för att leverera stämning på topp när det gäller nyårsmiddag i Stockholm.
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
För de som vill avsluta ett annorlunda år på ett annorlunda sätt: Punk Royales avsmakningsmeny "total överkörning" innehåller lika många överraskningsmoment som smakexplosioner. De har tre sittningar: eftermiddag, tidig kväll och sen kväll. Pris från 1995 kr.
PangPang Festaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
PangPang i Hornstull är förlängningen av ölbryggeriet med samma namn och här bjuds in till det årliga nyårsfirandet. Kvällens meny kommer i 5 serveringar som sedan spårar ur till blöt och stökig fest i vanlig ordning. Pris för mat: 895 kr per person.
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Boqueria är kända för sina stora nyårsfiranden och i år blir inget undantag. Till middag: Chark, ost och 7 lyxiga tapas till förrätt följs av oxfilé eller röding till huvudrätt och till sist dessert. Pris 1095 kr per person.
East
East
Stureplan 13, Stockholm
Hos East har festen fått ta plats i mer än 30 år och även denna nyårsafton står nyårsdrinkar, bubblor, asiatisk nyårssupé på tre rätter och nyårsfest ända fram till kl. 03. Nyårsmenyn kostar 1145kr per person.

Nyöppnat

Avsluta året hos någon av årets nykomlingar när det gäller nyårssupe i Stockholm. Under 2023 har det öppnat flera spännande restauranger som alla är värda att besöka, eller varför inte fira nyår hos? Kanske avslutas året på en ny favoritkrog!
Restaurang Ärla
Restaurang Ärla
Danderydsgatan 25, Stockholm
Ärla är en kvarterskrog som drivs i fine-dining-anda av krögarparet Patric Blomquist och Lotta Karlsson, som tidigare drivit hyllade gastropuben Hybrid i Enskede. Under nyår serverar Ärla en nyårssupé på fyrarätter där bland annat löjromsroll, hummer i två serveringar och reninnanlår står på menyn. Nyårssupén kostar 895kr per person.
Black Milk Gastro Bar
Black Milk Gasto Bar
Engelbrektsgatan 3, Stockholm
Black Milk Gasto Bar slog upp portarna i februari i år och serverar en helt ny meny, värdig att summera Black Milk Gastrobars första år. Nyårssupén serveras vid två sittningar, klockan 18.00 eller 20.30. Menyn drar åt det franska hållet men fortfarande med höga och spännande smaker – och med champagne och kaviar i överflöd. Nyårssupén kostar 1600kr per person.
Florentine
Florentine
Folkungagatan 44, Stockholm
På Florentine möter tradition modern matlagningsteknik. Den sista december bjuder de in till en italiensk nyårsfest med femrättersmiddag och tillhörande vinpaket. Nyårsmenyn kostar 945kr per person.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 15 dec 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in