Guide
Nyår på krogen

Fira nyår på restaurang i Stockholm – krogarna som har öppet

Det är dags att säga hejdå till 2022 och skåla in 2023. Vi har samlat restaurangerna för ett helt oförglömligt avslut på året. Här är restaurangerna som håller öppet på nyår – och glöm inte att boka bord! Än finns några platser kvar men de bokas upp snabbt.

Restaurang med utsikt

Skåla in nya året med stans bästa utsikt. Hos de här restaurangerna dricks det champagne vid tolvslaget på takterrasser och till panoramautsikter.
TAK
TAK
Brunkebergstorg 4, Stockholm
Hos TAK är det fullt hus, dj:s och raketer. Boka nyårssupé eller fira in det nya året med magisk utsikt i baren. I restaurangen serveras nyårssupé och i Izakayan en skaldjursplatå. Redan från klockan 15 går det även att fira med skaldjursplatå och champagne, boka Early Bird och få 25% rabatt på menyn (exklusive dryck).
Boka bord
Grodan Kungliga Operan
Grodan Kungliga Operan
Strömgatan 14, Stockholm
Nyårssupé och fyrverkerier på första parkett uppe på Strömterrassen! Hos Grodan Kungliga Operan serveras en lyxig 5-rättersmeny med ett passande dryckespaket med det lilla extra för 1950 kr per person.
Boka bord
Restaurang Himlen
Restaurang Himlen
Götgatan 78, Stockholm
Fira nyår 104 meter över marken med en av Stockholms mest fantastiska utsikter. Hos Himlen serveras 3-rätters lunch (från 695 kr) och på kvällen finns en lyxig 4-rätters eller 5-rätters meny (från 1095 kr).
Boka bord

Helkväll

När festen efteråt känns lika viktig som middagen. På med finskorna och stanna hela kvällen på samma ställe.
Mister French Stockholm
Mister French
Tullhus 2, Stockholm
Mister French kan det där med nyårsfiranden och levererar alltid middag och fester att minnas. Upplev en storslagen fest med lyxig supé i 6 serveringar, massor av drinkar och musik. Pris från 895 kr, inklusive ett glas bubbel.
Boka bord
Berns Asiatiska
Berns Salonger
Berzelii Park, Stockholm
Fira in det nya året med en 6-rättersmeny under kristallkronorna hos Berns. Efter middagen dansar ni vidare i natten på någon av deras två nattklubbar. Meny + nattklubb 1295 kr per person. (Gå före kön ingår).
Boka bord
Hotel Kung Carl
Bistro La Belle Epoque
Birger Jarlsgatan 21, Stockholm
Hos Kung Carl intill Stureplan firas det nyår i deras Bistro La Belle Epoque med 4-rätters middag och nyårsskål på takterassen. På menyn finns hummersoppa, svensk hängmörad biff och dessert. Pris från 895 kr per person.
Boka bord
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Fyrarätters, champagne och fest med fantastisk utsikt. Om du och ditt sällskap äter middag någon annanstans går det bra att komma direkt till festen som drar igång klockan 22. Det blir dans, mingel och fyrverkerier.
Boka bord

Lite stökigare

Är det någon middag som tillåts bli extra festlig i år så är det väl nyårsmiddagen. Här är tre restauranger som är kända för att leverera stämning på topp.
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
För de som vill avsluta ett annorlunda år på ett annorlunda sätt: Punk Royales avsmakningsmeny "total överkörning" innehåller lika många överraskningsmoment som smakexplosioner. De har tre sittningar: eftermiddag, tidig kväll och sen kväll. Pris från 2300 kr.
Boka bord
Boqueria
Boqueria
Jakobsbergsgatan 17, Stockholm
Boqueria är kända för sina stora nyårsfiranden och i år blir inget undantag. Till middag: Chark, ost och lyxiga tapas till förrätt följs av oxfilé eller hälleflundra till huvudrätt och till sist dessert. Pris 995 kr per person. Middag från kl 17, fest till 03.
Boka bord
East
East
Stureplan 13, Stockholm
Hos East har festen fått ta plats i mer än 30 år och även denna nyårsafton står nyårsdrinkar, bubblor, asiatisk nyårssupé och nyårsfest ända fram till kl. 03.
Boka bord
PangPang Restaurang
PangPang Restaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
PangPang i Hornstull bjuder in till "Nyårs-supen", där Sebastian Runius (från bland annat HoBo och Nosh and Chow) gästspelar och tolkar PangPang med en 5-rättersmeny. Stora mängder dryck, DJ:s och överraskningar utlovas.
Boka bord

Nyöppnat

Avsluta året hos någon av årets nykomlingar. Under 2022 har det öppnat flera spännande restauranger som alla är värda att besöka, eller varför inte fira nyår hos? Kanske avslutas året med att du får en helt ny favoritkrog!
Olli Ristorante
Olli Ristorante
Jakobsbergsgatan 21, Stockholm
Olli Ristorante har i år gått från nykomling till ständigt fullbokad. På nyår firas det med en italiensk nyårsmeny från klockan 16. Vad sägs om: antipasti, långkokt kalvragu, club steak och desserter som får det att vattnas i munnen? Pris från 1295 kronor.
Boka bord
Restaurang Triton
Restaurang Triton
Ringvägen 87, Stockholm
Bara några veckor efter öppningen kommer söderkrogen Restaurang Triton leverera en toppenkväll med hummer, Biff Wellington, ostron och nyårsdessert.
Boka bord
Plais
Hos nyöppnade Plais är temat opretentiös njutning. På nyår råder inga undantag med 8 serveringar som innehåller bland annat pilgrimsmussla, havskräfta och dovhjort. Menypris omkring 1500 kr.