Krognytt

Sturehof startar ny tradition – hyllar framstående personer inom svensk gastronomi

Publicerad 20 mar
sturehof-hyllningsdagar-karin-chadstrom-18
I april lanserar Sturehof en ny tradition kallad "En hyllning till...". Under några utvalda dagar hedrar den anrika krogen en framstående person som har gjort en betydande insats för svensk och/eller fransk gastronomi. Årets hyllning går till den gastronomiska pionjären Karin Chädström, vars bidrag till svensk kallskänkskonst och matkultur är oersättlig.
Sturehof är en tidlös restaurang som öppnades redan 1887. Brasseriet serverar rätter med svenska influenser och egenproducerade råvaror. Sturehofs hyllningsdagar ger gäster möjlighet att återupptäcka kulinariska pärlor som format den svenska matkulturen. På menyn kommer både välbekanta och mindre kända rätter som sällan återfinns på svenska krogar att presenteras.
– Många av Karin Chädströms kreationer är än idag välanvända recept i det svenska köket. Och den maten vi serverar på Sturehof har verkligen en stark koppling till Karin Chädströms kokkonst. Med våra hyllningsdagar vill vi ta en aktiv roll i att bevara svensk matkultur och att inspirera våra gäster att lära sig mer om svensk mathistoria, säger Michael Larsson, Köksmästare på Sturehof, i ett pressmeddelande.
Karin Chädströms hyllningsdagar på Sturehof äger rum den 17–18 april.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 20 mar

Fler klassiska krogar

Fler klassiska krogar i Stockholm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in