
Filter
Stureplansgruppen tar från och med i år över som ny restauratör och kreativ partner för Skansen och Restaurang Solliden. Målet är att förena modern gastronomi med svenska traditioner och skapa hållbara, högkvalitativa matupplevelser.

– Mat och dryck behöver utvecklas för att bli en mer integrerad del i Skansens erbjudande till gäst. Det finns ett stort intresse för skandinaviska råvaror och mat som Skansen självklart ska vara en del av. Partnerskapet med Stureplansgruppen är ett viktigt steg för att nå ambitionen om högkvalitativa matupplevelser och samtidigt leverera stora volymer, säger Maria Groop Russel, VD för Skansen.
Solliden genomgår en omfattande renovering och öppnar i ny regi 2026. Med sin långa historia och ikoniska miljö ska restaurangen bli en mötesplats där tradition och nytänkande förenas.
Tillsammans ska Skansen och Stureplansgruppen skapa en destination där mat, dryck och upplevelser smälter samman till något unikt och oförglömligt för gäster i alla åldrar.

På TAK flörtar det japanska köket med det nordiska och du får njuta av maten ihop med Stockholms skönaste utsikt. Den gastronomiska ledaren Frida Ronge välkomnar dig till en modern och annorlunda upplevelse som inte liknar något annat.

Vi har pratat med Kockarnas kamp-aktuella Albin Edberg.

Veckans kroggäst Rebecca Brage-Gumpert ger sina bästa Stockholmstips.

Erik ger oss krogtips och berättar vad som är ett måste på julbordet.