Krognytt
Häktet nyöppnar – med stimmig känsla och trerätters

Söderfavoriten Häktet, där god stämning alltid står högst på menyn, har fått nya ägare. Visionen är att skapa en röd tråd där restaurangen och klubben samspelar.
Efter tolv år i samma regi tar nu krögarduon Anton Lindeborg och Joel Eriksson över Häktet. Tillsammans driver de sedan innan den franska bistron Napolyon på Östermalm och den fransk-asiatiska restaurangen Forma på Södermalm. På nya Häktet kommer köket och restaurangdelens atmosfär stå i fokus. Och tidigare stammisar behöver inte vara oroliga, de vill bevara den stimmiga känslan och fortsätta lyfta nöje och kultur – allt det som gjort Häktet till den institution det är idag.
Häktet kallar sig nu för en nordisk bistro med en mera kreativ meny som vågar gå utanför det klassiska. Bakom spisarna finns kökschef Karin Nordin och tydligt fokus kommer ligga på trerätters istället för den tidigare trenden med mellanrätter.
Fler artiklar och guider

Fira valborg på restaurang i Stockholm

Södermalmsfavoriten Nook återuppstår

Wine Mechanics öppnar vinbar i Linné

Upptäck: Olli – Oliver Ingrossos omtalade italienare

Oliver Ingrosso öppnar Ollis Deli i Humlegården

Upptäck: Prospero – fine dining för folket

5 restauranger du borde besöka i Stockholm i vår

Guide till de bästa restaurangerna i Linné

Upptäck Södertobak – familjär kvarterskrog med smakrika smårätter