Filter
Ardbeg Embassy serverar whisky, öl, vin och mat i en tidlös miljö mitt i Gamla Stan. Hit kan du gå inte bara för ett glas, eller en bit mat, men även för whiskyprovningar med whisky från hela världen. Hos Ardbeg Embassy finns ca 500 olika single malts, samt 16 svenska microbrygder på fat. Här kan du även få en ”Dram straight from the Cask” vilket är världsunikt. Maten på denna whiskyrestaurang är lagad från grunden med bra råvaror och på menyn står vilt och svensk husmanskost. Vi har ställt sex frågor till restaurangägaren Charbel "Chabbe" Daoud.
– Whisky är väldigt brett och har så lång historia. Man tillverkar whisky i stort sett i hela världen och smaken kan skilja sig väldigt mycket från land till land. Man kan gå på flera olika provningar ofta, men det finns alltid ny historia och nya smaker. Det är så fascinerande och häftigt.
– Det viktigaste är att man dricker whiskyn som man själv gillar den. Med vatten, utan vatten eller som vatten! Jag tycker att det är godast när man delar whisky med vänner i trevligt sällskap. Men om jag ska nämna ett tips så tycker jag att den inte får vara kall, själv föredrar jag utan is med lite vatten för att öppna upp smakerna.
– Det finns så mycket bra och god whisky, men vi är den enda restaurangen i hela världen som serverar whisky direkt från fat, Ardbeg Single Cask. Pappy Van Winkle Bourbon som vi serverar är också svår att få tag i, väldigt allokerade flaskor. Yamazaki från Japan får man inte heller missa, för det är så gott. Man får passa på att prova god kvalitets whisky hos oss, från olika delar av världen.
– Sen kör vi på hela vintern med massor av provningar. Det händer mycket hos oss, så vi lägger upp alla våra provningar på hemsidan som uppdateras kontinuerligt.
– Whisky tycker jag passar bra med det mesta, men om vi absolut ska nämna något så tycker jag att ost, choklad och chark passar bra.
– Vår Biff Rydberg! Den gör vi på vårt eget vis genom att spraya köttet med Ardbeg whisky. Sedan har vi en stående dessert som vi gör på espresso, choklad och Ardbeg ten.