Guide
Guide till Stockholms bästa frukost

Frukost i Stockholm – bästa caféerna och restaurangerna

Finns det en bättre start på dagen än en riktigt bra frukost? Svaret är nej och nedan guidar vi dig till Stockholms bästa frukostställen just nu!

Frukosttips i Stockholm – caféer och restauranger

Här serverar de bland annat smarriga avokadomackor, pannkakor, omeletter, bowls och overnight oats – både som frukostbuffé, frukostpaket och à la carte.
Hotel At Six
Blanche & Hierta, Hotel At Six
Brunkebergstorg 6, Stockholm
Blanche & Hierta är en en vinbar, ett café och en deli inuti hotell At Six. Njut av bröd och croissants från det egna bageriet, ricottapannkakor, omeletter och Egg Benedicts.
Boka bord
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38
Nybrogatan 38, Stockholm
Krogfrukosten är ett sätt att påbörja dagen med lugn och njutning istället för morgonstress. På menyn finns bland annat havregrynsgröt med äppelkompott, nybakade croissanter, omelett, chiapudding på passionsfrukt och inkabär, veganbowl med müsli, jordnötssmör och mango. À la carte -frukost serveras mån-fre kl 7.30 – 10.30. 
Boka bord
Bank Hotel
Bonnies, Bank Hotel
Arsenalsgatan 6, Stockholm
Bonnies i Bank Hotel serverar varje dag en frukostbuffé med ett brett urval att välja mellan, med tonvikt på lokalt producerade och ekologiska produkter. Njut av scrambled eggs, Eggs Benedict, chiapudding med kokosgrädde och bär, overnight oats.
Boka bord
Paraden Kvarterskrog
Paraden Kvarterskrog
Valhallavägen 147, Stockholm
Hos Paraden finns en stor frukostmeny med både nyttiga och njutiga alternativ till bra priser. För 80:- får du en “Paradenfrukost” med havregrynsgröt med äppelkompott och skummad mjölk, rågbrödsbite med avokadomash, kokt ägg och chiliflakes, som avslut en liten immunboost!
Boka bord
Grodan Grev Ture
Grodan
Grev Turegatan 16, Stockholm
På Grodans frukostmenyn finns avokadomacka med pocherat ägg, bananpannkaka med nutella, olika omeletter, råggrynsgröt med jordnötsmör och banan, chiabowl med valnötter och frystorkade hallon. Eller en mer klassisk frukost: “kontinentalbricka” med rostat bröd, smör, ost, skinka och apelsinmarmelad.  
Boka bord
Gastrotek Zink
Gastrotek Zink
Grev Turegatan 20, Stockholm
Gastrotek Zink är en levande kvarterskrog som har öppet för frukost, lunch och middag. När det gäller frukost kan du välja á la carte eller ett frukostpaket med bland annat kaffe/te, surdegstoast, äggröra, citronshot, kokt ägg, smoothie bowl.
Boka bord
Pas d'Art
Pas d’Art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Pas d’Art ligger i Wienercaféets anrika lokaler på Biblioteksgatan. Här är det en livlig men samtidigt avslappnad atmosfär med vackra målningar på väggarna. Välj från deras breda meny med ingefärsshot, amerikanska pannkakor, chiapudding, surdegsbröd och ljuvliga pâtisseries.
Boka bord
Hotel Frantz
Nyöppnade Hotel Frantz är ett familjeägt boutiquehotell  mellan Södermalm och Gamla Stan. På matbloggar och instagramkonton skvallras det om att de har en av Stockholms bästa frukostar. Här serveras alltid gräddtårta och alkoholfritt bubbel på frukostbuffén.