
Filter
Den 25 november öppnar Tosto bakom Sperling & Co på Sturegatan 6, i lokalerna där Taverna Brillo tidigare låg. Bakom restaurangen står Max Duhs och Stureplansgruppen, som bjuder på en modern tolkning av det italienska köket.

Tosto är ingen traditionell italienare, men hämtar inspiration från det italienska köket och tolkar det med självförtroende och lekfullhet. Här möter klassiskt hantverk samtida kreativitet: kött och fisk får mogna långsamt, charkuterier förädlas på plats och pastan formas för hand varje dag.
– För oss handlar det om att våga stå för sin smak och göra allt med hjärta och integritet. Vi tror på kontraster: avslappnat men genomtänkt, exklusivt men öppet. Tosto är vår inställning till mat, människor och livet omkring matbordet, säger Max Duhs som också driver vinbaren Bâtard på Nybrogatan. Han har tidigare arbetat på Svartengrens, NOOK samt var även med och öppnade upp Bar Montan.

Vinlistan och cocktailmenyn delar samma filosofi – med nyfikenhet och innovation i fokus. Vinlistan domineras av italienska regioner och ovanligare druvor, medan baren arbetar med råvaror från köket och moderna tekniker. Namnet Tosto betyder stark och självsäker – ett ord för någon med ryggrad och personlighet.
Restaurangen rymmer 60 gäster, med en generös bar och ett community-bord.
– Vi har låtit stilrena material få leka med uttrycksfull konst och färgstarka detaljer. Atmosfären är pulserande och välkomnande i både bar samt matsal och vi kommer att låta musiken fortsätta flöda högt och brett, säger Max.
Tosto öppnar den 25 november, med ingång via Sperling & Co på Sturegatan 6.



Pom Friterie tar över Brännerians kök med en Deep Fried Take Over i 10 veckor.

Menyn är skapad av kockar med erfarenhet från Ett Hem och Omaka.