Guide
Göteborgspärlor

Restaurangtips i Göteborg – från budget till lyx

Göteborgs krogscen fullkomligt blomstrar - men vilka restauranger och barer bör man besöka i Göteborg? Vi guidar från lyxigt på Avenyn till våra budgetfavoriter.

Restaurangtips i Göteborg – lyxiga krogar

Koka
Koka
Viktoriagatan 12, Göteborg
Koka är den avslappnade och kravcertifierade finkrogen där miljötänket finns med i varje servering. Belönade med en stjärna i Guide Michelin, och efter ett besök här är det lätt att förstå varför.
Bhoga Restaurang
Bhoga
Norra hamngatan 10, Göteborg
Med en stjärna i Guide Michelin har de redan tydligt bevisat att de är en restaurang värd att besöka. Här får gästen uppleva spännande skandinavisk matlagning med ett hållbarhetstänk. I köket är mantrat att använda sig av hela råvarorna och inte slänga någonting. Välj mellan 9-, 7- eller 5 rätter och njut!
SK Mat & Människor
SK Mat & Människor
Johannebergsgatan 24, Göteborg
På SK Mat & Människor serveras mat och dryck med avstamp i den svenska smaktraditionen. "SK" står för Stefan Karlsson, med utmärkelser som bland annat Årets Kock och Årets krögare i Sverige, och restaurangen har en stjärna i Guide Michelin sedan 2015. Här serveras en avsmakningsmeny baserad på svensk smaktradition.

Restaurangtips Göteborg mellanklass

Tavolo
Tavolo
Magasingatan 19, Göteborg
TAVOLO är restaurangen med hästhuvudet i den spektakulära matsalen. Här är maten en hyllning till Italien med en twist av New York. Hit kommer gäster för att ta del av en härlig festlig stämning, spana på folk och beställa in flera rätter på att dela vid bordet. Hästen är en kopia av Leonardo da Vincis "Cavallo di Forcione" som väger omkring 6800 kg.
Familjen
Restaurang Familjen
Arkivgatan 7, Göteborg
Värme, kärlek och hjärtlighet är några av de värderingar som skall prägla ett besök hos Familjen, som ett utvidgat vardagsrum där alla skall känna sig välkomna. Maten lagas på råvarorna från odlare, fiskhandlare och köttproducenter i närheten, och det är tillgången som styr menyn som är i ständig förändring.
TOSO
TOSO
Götaplatsen, Göteborg
TOSO är en känd Göteborgsfavorit. Beställ in mellanrätter från alla Asiens hörn och dela på vid bordet, drick något gott, och känn den festliga atmosfären. Namnet TOSO kommer från ett japanskt risvin gjort på läkande örter, som framför allt dricks för att rensa ut det gamla, göra plats för det nya och kunna rikta blicken framåt.

Restaurangtips Göteborg budgetfavoriter

Magazzino Ristorante Italiano
Magazzino
Magasingatan 3, Göteborg
På Magasinsgatan ligger Magazzino, en trivsam italienare med hög kvalitet på allt från råvaror till service. Kom hit som du är, när som helst, för en helt okomplicerad och härlig restaurangupplevelse.
Made in China
Made In China
Tredje Långgatan 9, Göteborg
Avenyfamiljen ligger bakom denna plånboksvänliga dim sum-favorit som ständigt levererar. Här är det Asian fusion från tidig lunch till sen kväll som gäller. Missa inte deras goda cocktails!

Skärgårdstips

Somriga restauranger i Göteborgs skärgård.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in