Guide
Julbord i Göteborg!

Fira jul på restaurang - boka julbord i Göteborg 2023

Letar du efter ett julbord i Göteborg? Då har du kommit rätt! Här har vi samlat julbord i Göteborg för hela familjen, vännerna eller jobbet. Hitta lugnet, njut av god julmat och se fram emot en härlig stund i julens tecken.

Julbord i Göteborg 2023

Här hittar du flera förslag på årets julbord i Göteborg.
Fiskekrogen
Fiskekrogen
Lilla Torget 1, Göteborg
På Fiskekrogen hittar du det bästa från havet blandat med klassisk matlagning. Med start den 24 november serveras ett havsinspirerat julbord med klassiker som sill och lax i kombination med nya smaker. Här serveras både jullunch och julmiddag.
Läs mer
Barrique
Barrique
Berzeliigatan 18, Göteborg
Barrique serverar vällagad mat med stort fokus på passande vin. Från den 27 november serveras en julmeny med snacks plus fyra rätter som bland annat består av laxtartar, hjorttataki och stekt ankbröst. Till menyn går det att köpa till både ost och vinpaket.
Läs mer
Ankarsmedjan Social
Ankarsmedjan Social
Klippan 30, Göteborg
Ankarsmedjan Social är bland annat en matstudio och restaurang. Deras julbord startar med en buffé med kalla rätter och fortsätter med en servering av varma rätter. På menyn står rätter som sill och lax och sedan sharing-fat med rätter som friterad kalvbräss och Janssons frestelse. Dessutom serveras även pocherad torsk med hummersås. Till avslut serveras en juldessert med kanel och saffran. Menyn finns även som helvegetarisk eller hybrid. Här serveras både jullunch och julmiddag. Julbordet går även att boka för företag och andra grupper.
Läs mer
Restaurang Kometen
Restaurang Kometen
Vasagatan 58, Göteborg
Restaurang Kometen är en klassisk restaurang från 1934 som serverar vällagad husmanskost. Mellan den 30 november-22 december serveras en jultallrik i tre serveringar. Jultallriken inleds med glögg och fortsätter med kall mat som sill och lax. Sedan serveras de varma rätterna som köttbullar och glacerade revbensspjäll och avslutningsvis serveras klassikern Ris a´la Malta.
Läs mer
View Skybar & Restaurant
View Skybar & Restaurant
Stora Badhusgatan 26, Göteborg
Hotel Rivertons restaurang View Skybar & Restaurant ligger 12 våningar upp med vacker utsikt. Här serveras en trerätters julinspirerad lunch måndag-fredag mellan den 23 november-21 december, för minst 10 personer per bokning. På menyn står carpaccio på rödbeta, örtstekt kalkonbröst och polka brûlée. Här finns även en helt vegetarisk/vegansk meny.
Läs mer
Sjömagasinet
Sjömagasinet
Adolf Edelsvärds gata 5, Göteborg
Sjömagasinet är en klassisk fisk- och skaldjursrestaurang med härlig havsutsikt. Den 17 november-26 december serveras ett havsinspirerat julbord, en kombination av klassiska och moderna smaker. På menyn står hemlagade delikatesser, samt ett brett urval av snaps, öl, vin och alkoholfria alternativ, samt färdiga dryckespaket som passar perfekt till julmaten.
Läs mer
Atrium Bar & Restaurant
Atrium Bar & Restaurant
Södra Hamngatan 59, Göteborg
Atrium är en hotellrestaurang med internationella rätter och lokala specialiteter. Atrium på Radisson Blu Scandinavia Hotel Gothenburg dukar upp ett julbord för grupper om minst 6 personer med de mest klassiska och omtyckta rätterna, tillsammans med gröna och medvetna val. Dessutom finns det möjlighet att fortsätta kvällen i humorns tecken i bankettsalen Västerhavet, där RAW Comedy Club och dess stjärnspäckade line-up av komiker står redo att underhålla.
Läs mer
Gunnebo Kaffehus och Krog
Gunnebo Kaffehus och Krog
Christina Halls väg, Göteborg
Gunnebo slott ligger ca 20 minuter utanför Göteborg med bil. Slottsrestaurangen Gunnebo Kaffehus och Krog är en KRAV-certifierad restaurang med eget bageri. Här är alla råvaror ekologiska och lagas efter säsong. I första hand, och så långt det går, används råvaror från den egna köksträdgården. Mellan den 27 november-22 december serverar Gunnebo Kaffehus och Krog ett otraditionellt julbord, där årstidens råvaror från köksträdgårdarna får avgöra vad som hamnar på årets meny. Här serveras julfrukost, jullunch och julmiddag.
Läs mer
Björholmen
Björholmen
Björholmen 101, Göteborg
Björholmen är en skärgårdskrog i vacker natur en timme från Göteborg. Mellan den 24 november-16 december serveras en julinspirerad fyrarätters middag där havet och dess läckerheter står i fokus. Du kan även fly stan och njuta av ett helt paket med julmiddag, övernattning, bastu och frukost.
Läs mer
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 13 nov
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in