Finns det något bättre att blunda, drömma sig bort och samtidigt känna solens strålar värma ansiktet? Det skulle väl vara att samtidigt väta strupen med något stärkande. Nedan hittar du BokaBords guide till Stockholms bästa uteserveringar och takterrasser.

Urban Deli

Sveavägen 44

Fråga: var hittar man mest New York-känsla i Stockholm? Svar: på taket ovanför Urban Delis restaurang på Sveavägen. Kliv in i hissen på gatuplan och låt den ta dig till skyarna och en annan värld ovan molnen. Här hittar du en riktigt fet takterrass med utblick över Stockholms takåsar. Det finns gott om öppna ytor för allmänt häng men också mindre avdelningar där du och ditt s...

Trädgården/Under Bron/Växthuset

Södermalm, Stockholm

Under kvällens tidiga timmar är stämningen avspänd men förväntansfull på denna omåttligt populära uteklubb. Slå dig ner i solen på någon av alla träklossar, bänkar eller soffor och se området sakta men säkert fyllas på av festsugna människor. Grannen Restaurang Växthuset har 2018 tagit över bakgården. Där serveras växtbaserade cocktails och en kortare baranpassad variant ...

Mosebacke, Terassen

Mosebacke Torg

Uteservering modell XL med ca 1 000 platser som ligger intill Mosebacke Torg, på Katarinaberget i den östra delen av det som brukar kallas för Söders höjder. Hit hittar törstiga från alla samhällets grupperingar och de bjuds på en vidunderlig utsikt över Stockholms inlopp och det hålls ofta konserter från kända och mindre välkända artister.

Hotell Skeppsholmen

Gröna Gången 1

Längst ut på Skeppsholmen ligger hotellet med samma namn (restaurangen heter Långa Raden). Detta är en undangömd oas på promenadavstånd från city som ger dig möjlighet att fly från storstadens stress. Här erbjuds frukost, lunch och middag eller bara härligt häng med nära och kära endast ett stenkast från vattnet ackompanjerat av vacker musik och härlig utsikt.

Brasseriet/Guldterrassen/Strömterrassen

City, Stockholm

Brasseriet, Guldterrassen och Strömterrassen hör alla ihop och erbjuder olika versioner av högklassig utsikt. Se vaktparaden, slottet, Gustaf Adolfs torg och andra klassiska Stockholmsikoner. Både mat och cocktails håller precis lika hög klass som utsikten.

Mister French

Gamla Stan, Stockholm

Rejäl uteservering med internationell känsla på Skeppsbron. Här serveras väl tilltagna drinkar som kan avnjutas med härlig utblick över Stockholm ström. Ett stalltips är att först besöka Mr French och ta ett glas och sedan ta färjan över till Djurgården och Gröna Lund för att uppleva någon deras bra sommarkonserter.

Dramatenterassen

Nybroplan

Bortglömd och underskattad terrass belägen på en av Stockholms bästa adresser. Här kan du insupa en kall öl eller läskande drink samtidigt som du spanar ned på Strandvägens lyxiga vrålåk eller båtarna som ligger och guppar i Nybroviken. En annan höjdpunkt är när Beridna Högvakten intar Östermalms gato...

Ångbåtsbryggan

Östermalm, Stockholm

Klassiska Ångbåtsbryggan på Strandvägen har ett av Stockholms absolut bästa lägen för ett glas rosé i solen. På pontonen utanför själva Ångbåten ligger också en av stadens mest ambitiösa skaldjursdepåer med färska leveranser från Melanders Fisk varje dag. När temperaturen sjunker eller vinden ligger på åker glasväggarna upp och festen kan fortsätta.