Guide
Kungsholmstips

Guide till Kungsholmens bästa restauranger just nu

Söker du en trevlig restaurang på Kungsholmen? Då har du kommit rätt. Här är våra bästa tips på restauranger på Kungsholmen.

Restaurangtips på Kungsholmen

På Kungsholmen finns restauranger i olika prisklasser och stil.
Restaurang AG
Restaurang AG
Kronobergsgatan 37, Stockholm
En av Sveriges mest prisade köttrestauranger med kötträtter signerade Johan Jureskog. Njut av vällagat kött i en stor och härlig matsal eller upptäck tapasbaren som ligger precis i anslutning. Perfekt för en AW!
Trattorian
Trattorian
Norr Mälarstrand, kajplats 464, Stockholm
Avslappnad och genuin italiensk krog längs med promenadstråket på Norr Mälarstrand. På menyn finns vedugnsbakad pizza och andra italienska klassiker. Vägg-i-vägg ligger den lummiga cocktailbaren Orangeriet.
Agnes
Agnes
Norra Agnegatan 43, Stockholm
Slå dig ner på Agnes, en trevlig kvarterskrog med sydeuropeiska influenser. Varierande storlekar på rätterna med målet att skapa nya matupplevelser för gästerna. Utanför finns en liten men men mysig uteservering.
Styrelsen
Styrelsen
Hantverkargatan 31, Stockholm
Hos Styrelsen serveras husmanskost med inspiration från södra Europas olika kök. Under sommaren öppnas även dörrarna till deras undangömda innergård med plats för både bordsservering och med en loungeavdelning.
Mäster Anders
Mäster Anders
Pipersgatan 1, Stockholm
Detta är ett brasserie med fransk-amerikansk meny och fokus på kött. På menyn hittar du även vegetariska rätter, skaldjur och en välsorterad vinkällare. Anrika Mäster Anders har funnits på Kungsholmen sedan 1692 och bjuder fortfarande in till trevliga stunder.
Santa Salsa X Trivas
Restaurang Trivas
Hantverkargatan 76, Stockholm
Njut av spanska tapasrätter på Restaurang Trivas. Här finns även grillbrädor från både hav och land och ett stort vinutbud. På Restaurang Trivas är stämningen avslappnad och sofistikerad, för både små och stora sällskap.
Restaurang Eden
Eden
Smedsuddsvägen 23, Stockholm
I en villa från 1800-talet vid Smedsudden på Kungsholmen ligger härliga Eden. Bakom satsningen finns gänget bakom bland annat Trädgården och Häktet. Förutom en destination för maten är Eden en dynamisk plats att besöka för drinkar, dj:s och liveuppträdanden.
The Streetfood Labs
The Streetfood Labs
Sankt Eriksgatan 1, Stockholm
Bakom The Street Food Labs står tre passionerade foodies med rötter i fyra länder och en glödande kärlek för streetfood. Resultatet är ett innovativt koncept som erbjuder lekfull och smakrik mat och drinkar med influenser från Los Angeles street food scen med mycket inslag från mexikanska- och asiatiska köket.
Restaurang Bergamott
Restaurang Bergamott
Hantverkargatan 35, Stockholm
På Hantverkargatan hittar du Bergamott, en fransk kvarterskrog där menyn ändras dagligen utifrån tillgång på råvaror och kockarnas känsla. Dagens rätter står alltid utskrivna på griffeltavlan i matsalen. Förutom den goda maten är det skön stämning och bra service.
at Kungsholmen
at Kungsholmen
Hantverkargatan 71, Stockholm
Trivsamt och levande i hyllade designhuset Kvarteret Basaren. I ett ikoniskt hus alldeles intill Fridhemsplan ligger at Kungsholmen, en samlingsplats där mat, musik och konst skapar en levande atmosfär sju dagar i veckan.
La Nonna
La Nonna
Fleminggatan 45, Stockholm
Kvartersitalienare på Kungsholmen med mysig atmosfär och en meny från farmor "Nonna". Ett besök här passar lika bra för pasta en vardag eller när något ska firas.
Trattoria Villa Romana
Trattoria Villa Romana
Kungsbroplan 1, Stockholm
Trattoria Villa Romana är en italiensk restaurang beläget centralt på Kungsbroplan med en vacker utsikt över vattnet. Hit går du för italiensk brunch, lunch och middag. All pasta görs från grunden!
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 25 jul 2023 (ändrad 25 aug 2023)

Sjöutsikt

Restauranger på Kungsholmen vid vattnet.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in