När du vill fira jul – men ändå inte. Här listar vi ett antal goda tips på restauranger i Stockholm som dukar upp kanonfina julbord, men där julegrisen, julegröten eller någon av de andra klassikerna har fått ge plats till maträtter och delikatesser från andra delar av världen. Här är våra bästa tips på julbord med ett internationellt tema.

Le Rouge

Brunnsgränd 2-4

Söker du beer pong, barnförbjuden fiskdamm och karaoke i samband med julbordet? Då ska du bege dig till Le Rouge. Här glöms allt vad traditionellt julbord heter, både när det kommer till aktiviteter och mat. Här står oxfilén och drinkarna i centrum och överraskningar väntar runt varje hörn.

Grodan

Grev Turegatan 16

På Grev Turegatan dukar Grodan upp till en lite annorlunda jul i sin vackra Vinbar. Med sitt svensk-franska kök fokuserar man på havets läckerheter och kallar det Skaljul. Vill du slippa glögg och pepparkakor är det definitivt hit du ska bege dig för att istället njuta av krispiga Loire-viner, hummer och havets läckerheter.

Växthuset

Hammarby slussväg 2

Veganer och grönsaksälskare beger sig bäst till Växthuset för att komma i julstämning. Här vill man ta växtbaserad mat till nya höjder och serverar endast biodynamiska viner från Europa. Under december serverar man en set meny på Växthusets vis med nordiska smaker.

Haga Bottega

Eugeniavägen 6

För en italiensk julkänsla serverar Haga Bottega ett annorlunda julbord med delikatesser från Medelhavet. Man hälsar välkomna med varm kryddad äppelmust, efter det bjuds det på chark, pizzette och härligheter från rotisseriet. Kvällen avrundas bäst med söta italienska klassiker som tiramisu och chokladtryffel och varför inte ett glas Vin Santo.

Stockholm Fisk

Vasagatan 1

Renodlade fisk- och skaldjursrestaurangen Stockholm Fisk erbjuder julbord fyllt med det finaste som havet har att tillgå. Här hittar du läckerheter som hummer, ostron, räkor, musslor, löjrom, kungskrabba och massa härliga röror. Efter maten finns det dessertostar och en stor dessertbuffé. Dessutom ingår kaffe på denna älskade Stockholmsinstitution.