Nu är det hög tid att boka bord till alla hjärtans dag 2020! Vi har letat upp restaurangerna som har valt att göra det lilla extra den 14 februari med specialkomponerade menyer och erbjudanden. Restaurangerna har alla en romantisk atmosfär och lämpar sig för en middag på tu man hand.

Proviant

Sturegatan 19

På Sturegatan 19, bara ett stenkast från Stureplan, ligger Proviant som alltid använder sig av råvaror i säsong och lyfter fram svenska producenter. Den 14 februari 2020 finns bland annat smörstekta pilgrimsmusslor, kalvschnitzel och chokladfondant på menyn. Läs mer om menyn här.

KB – Konstnärsbaren

Smålandsgatan 7

För den som tycker att alla hjärtans dag kan kännas som en lite stel högtid passar KB perfekt. Här är det meningen att du ska känna dig lika bekväm som i ditt eget vardagsrum. På menyn 2020 finns bland annat anklevermousse, bakad rödingfilé och chokladpaj med inkokta blåbär. Läs mer här.

Mister French

Tullhus 2

Ta med din partner och njut av ett glas vin till dom glittrande ljusen från bästa plats på Skeppsbron. På Mister French serveras det den 14/2 en afrodisisk meny i en mysig miljö. Löjromsstrutar till förrätt, grillat oxfiléspett med kryddstekt hummer och tryffelfries till huvudrätt.

Jim & Jacob

Surbrunnsgatan 38

Mittemellan ambitiös kvarterskrog och stimmig finkrog befinner sig Jim & Jacob – en restaurang där “man får spilla, äta med händerna och slicka tallriken”. Menyn består av smårätter med inspiration från hela världen, med tonvikt på de nordiska och franska köken. 14 februari finns det fortfarande bord för de som önskar en kortare sittning på 1h och 30 min.

Brasseriet

Strömgatan 14

Brasseriet har ett av Stockholms vackraste lägen och har en ambitiös meny bestående av lokala råvaror och nordiska aromer. På alla hjärtans dag serverar de en 3-rättersmeny med bland annat karamelliserad getost, bakad torskrygg och choklad- och hallonbakelse. Se menyn här.

Kitchen & Table Norrmalm

Östra Järnvägsgatan 35

Hos Kitchen & Table serveras närodlad, ekologisk och hållbar mat med influenser från Manhattan. Inför alla hjärtans dag har de förberett en smakexplosion i tre akter för alla kärlekspar: Ostron att mata varandra med över bordet, nyfångad röding och slutligen ett chokladigt mästerverk.

Hasselbo

Tegnérgatan 9

En av Stockholms nyaste krogar bjuder in till alla hjärtans dag-middag! Hasselbo är en bistro och vinbar på Tegnérgatan som öppnade i slutet på 2019. Här erbjuds ett brett utbud av viner och mellanrätter och minst en sharing-meny som uppmuntras att dela vid bordet. Den 14 februari serveras en fast meny för 450 kr.

Nalen

Regeringsgatan 74

Nalen är en Svanenmärkt och KRAV-certifierad Stockholmsbistro med fokus på kvalitet och hållbarhet. Fredagen den 14 februari 2020 serveras en 4-rättersmeny med svenska smaker för 495 kr med bland annat: Skreitorsk med räkor, hasselbackspotatis med tångkaviar, som avslutas med en chokladkolapaj, romrussinglass och inkokta körsbär.

Stockholm fisk

Vasagatan 1

Har du inte testat Stockholm fisk än så är alla hjärtans dag en perfekt dag för premiärbesöket! Här ligger tyngdpunkten på fisk och skaldjur, som namnet antyder, men de serverar även riktigt gott kött för den som föredrar det. Den 14 februari har de förberett en specialmeny för kvällen.

Beirut Café

Engelbrektsgatan 37

Hos Beirut café förflyttas gästerna hela vägen till Beirut. Välj mellan ett 40-tal libanesiska meze att välja mellan eller fokusera på de grillade huvudrätterna med fisk och kött. Den 14 februari serveras en alla hjärtans dag-meny – perfekt för alla som älskar libanesisk mat.