Guide
Romantisk middag

Restaurangtips för Alla hjärtans dag i Stockholm 2024

Vi har letat upp restaurangerna som har valt att göra det lilla extra den 14 februari med specialkomponerade menyer och erbjudanden. Restaurangerna har alla en romantisk atmosfär och lämpar sig för en middag på tu man hand. Fullbokat? Skriv upp er på väntelista och få ett sms så fort ett bord blir ledigt.

Alla hjärtans dag 2024

Här är restaurangerna i Stockholm som gör det lilla extra den 14/2.
DoMa
DoMA
Nybrogatan 48, Stockholm
På Alla hjärtans dag serveras en fast 4-rätters meny på både DoMa och bakfickan Bar DoMa. Gör er redo för en toppenmeny med gougeres fyllda med ostkräm toppad med Kalixlöjrom, ravioli med citron och ricotta, torsk med beurre blanc och pavlova med smultronglass som avslutning.
Animo
Animo
Kungstensgatan 9, Stockholm
Fira en avslappnad Alla hjärtans dag hos den moderna kvarterskrogen Animo i Vasastan. Njut av en 4-rätters meny med både kött och fisk, drick något gott till och bara mys.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
På Fotografiska kan ni fira Alla hjärtans dag med ett härligt dejtpaket. Börja kvällen med en välkomstdrink och besök de olika utställningarna. Sedan fortsätter kvällen med en trerättersmeny med en romantisk utsikt över det glittrande hamninloppet.
Aubergine
Aubergine
Linnégatan 38, Stockholm
Den familjära kvarterskrogen Aubergine serverar en specialkomponerad 3-rätters meny på Alla hjärtans dag. Njut av tonfisktartar till förrätt och kryddstekt ankbröst till varmrätt, med äppeltartlette som avslutning.
Nabo
Nabo
Tegnergatan 34, Stockholm
Nabo är ett brasserie och en familjär kvarterskrog vid Tegnérlunden. Här är stämningen välkomnande och avslappnad. Till Alla hjärtans dag har Chef de cuisine Gerdvilas skapat en härlig trerätters och det finns även möjlighet att köpa till ett passande vinpaket.
PangPang Festaurang
Pang Pang Festaurang
Långholmsgatan 34, Stockholm
Idag är er dag! hälsar Pang Pang som kommer vara er Tony medan ni är två gatuhundar med dåligt bordsskick som ska få tidernas mest romantiska middag. På Alla hjärtans dag serverar den festliga restaurangen en mindre meny med ostron, hummer-macka och citronmarängpaj. Såklart finns det egenbryggd öl.
Brasserie Makalös
Brasserie Makalös
Kocksgränd 1, Stockholm
Brasserie Makalös är en fransk pärla som ligger vid Kungsträdgården. Koppla av och njut av god mat och mysig miljö under det stora glastaket. Den 14/2 finns det möjlighet att beställa en Valentin-meny på plats. Den innehåller bland annat halstrade pilgrimsmusslor eller Pelle Janson och rödtunga med pressad potatis eller entrecote med bordelaisesås och gratin dauphinois.
Långholmens Wärdshus
Långholmens Wärdshus
Alstaviksvägen 17, Stockholm
Fira med en för dagen specialkomponerad kärleksmeny. Det ombonade Wärdshuset med vacker konst på väggarna och en mysig brasa passar perfekt för en romantisk tête-à-tête på Alla hjärtans dag.
Zink - Italian Cuisine
Gastrotek Zink
Grev Turegatan 20, Stockholm
Gastrotek Zink är en modern italiensk restaurang som under Alla hjärtans dag serverar en specialkomponerad meny. Den består av antipasti, en mindre pasta med kalv och tryffelkräm, röding eller oxfilé till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta på vit choklad.
Oyster Bar Stockholm
Oyster Bar
Storgatan 20, Stockholm
Oyster Bar är en skaldjursrestaurang med fokus på ostron och champagne. Här råder en avslappnad stämning och till Alla hjärtans dag kan du välja på en lyxig 4- eller 6-rätters hummermeny, eller en exklusiv 6-rätters meny med skaldjursplateau.
Ekstedt
Ekstedt
Humlegårdsgatan 17, Stockholm
Niklas Ekstedts självbetitlade restaurang på Humlegårdsgatan erbjuder en skandinavisk 7-rätters meny med elden i fokus på Alla hjärtans dag. Menyn går även att få vegansk.
Villa Dagmar
Villa Dagmar
Nybrogatan 25-27, Stockholm
Lyxa till det den 14 februari på boutiquehotellet Villa Dagmar. I "Trädgården", som ligger inomhus, är maten medelhavsinspirerad med rätter som napolitansk pizza och olika typer av fisk, kött och pasta. Till rätterna finns ett bra utbud av fantastiska viner och cocktails.
L'Avventura
L'Avventura
Sveavägen 77, Stockholm
Känner du för en klassisk romantisk middag i italiensk stil? Då är L'Avventura platsen. Pampig och ståtlig, men ändå en familjär italienare som till och med har ett Lady& Lufsen-bord, placerat lite avskilt en trappa upp för 3-5 personer. Dubbeldejt?
Borasco
Borasco
Tjärhovsgatan 35, Stockholm
Ett besök hos Borasco passar perfekt på alla hjärtans dag. Här är det mysigt stämning med tända stearinljus på borden. Restaurangen är uppdelad i två delar, en lugnare del med en fast meny och den livligare bodegan för spontanbesök.
Chez Jolie
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2, Stockholm
På Chez Jolie är stämningen perfekt för ett Alla hjärtans dag-firande. Fransk rustik matlagning möter storstadsbistro i denna mysigt inredda restaurang.

Fler alla hjärtans dag-tips

Fira med spännande drinkar och cocktails.

Fira alla hjärtans över ett glas

Mysiga och trendiga vinbarer.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 11 jan (ändrad 6 feb)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in