Krognytt
I augusti öppnar Skörden – del av Melker Anderssons Chefs Camp på Söder
Skörden öppnar i augusti i Nooks gamla lokaler på Södermalm. Det blir en okomplicerad kvarterskrog med internationella och prisvärda rätter, samt olika evenemang. Allt detta är en del av den prisbelönte kändiskocken och krögaren Melker Anderssons traineeprogram Chefs Camp.
Chefs Camp är ett unikt traineeprogram vars mål är att öka antalet kockar i krogbranschen och samtidigt ge unga i utanförskap en snabb väg till gemenskap och ett bra yrke. Den meriterade kocktrion Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller kommer under sju månader handleda deltagarna till en framtid inom restaurangbranschen.
Kvarterskrogen Skörden öppnar för lunch den 19 augusti och är del av traineeprogrammet. Här kommer det att serveras prisvärda rätter från hela världen och ambitionen är att skapa en inkluderande atmosfär där det även ingår roliga och sociala evenemang. Lokalen kommer även gå att boka till bland annat fester, möten och privata middagar.
– Många unga befinner sig i ett utanförskap. Genom att ge dem en möjlighet till ett jobb i en bransch som skriker efter personal, bidrar Chefs Camp till förändring med dubbelt gott syfte. Tanken är att plantera frön i köket på Skörden och få dem att växa under sju månader. Sedan kan de nya kockarna och branschen ta del av skörden. Därför har vår restaurang fått namnet Skörden, säger Melker Andersson.
Skörden öppnar för lunch den 19 augusti och för middag den 16 september.
Fler krogar på Söder
Restauranger som också ligger på Södermalm
Fler artiklar
Elite Palace Hotel öppnar italienaren Panza
Malin Mendel gästar restaurang India’s
Vin- & Ciderfestivalen Avskalat återvänder till Stockholm
H&M och Adam & Albin har öppnat pop-up restaurangen The Beet
Shibumi gör pop-up på Röda Huset
Nu öppnar den mexikanska restaurangen MXCO – Stockholms nya taqueria
Hummerdagar på Gondolen
Anja Allvin har öppnat Babusia – en ukrainsk restaurang i Malmö
Ena halvan av Kagges har nu öppnat Bistro Zissou!