Krognytt

Snart öppnar Skörden – del av Melker Anderssons Chefs Camp på Söder

Publicerad 2 jul
skörden melker andersson chefs camp
Skörden öppnar i september i Nooks gamla lokaler på Södermalm. Det blir en okomplicerad kvarterskrog med internationella och prisvärda rätter, samt olika evenemang. Allt detta är en del av av den prisbelönte kändiskocken och krögaren Melker Anderssons traineeprogram Chefs Camp.
Chefs Camp är ett unikt traineeprogram vars mål är att öka antalet kockar i krogbranschen och samtidigt ge unga i utanförskap en snabb väg till gemenskap och ett bra yrke. Den meriterade kocktrion Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller kommer under sju månader handleda deltagarna till en framtid inom restaurangbranschen. Kvarterskrogen Skörden planeras öppna den 1 september och är del av traineeprogrammet. Här kommer det att serveras prisvärda rätter från hela världen och ambitionen är att skapa en inkluderande atmosfär där det även ingår roliga och sociala evenemang. Lokalen kommer även gå att boka till bland annat fester, möten och privata middagar.
– Många unga befinner sig i ett utanförskap. Genom att ge dem en möjlighet till ett jobb i en bransch som skriker efter personal, bidrar Chefs Camp till förändring med dubbelt gott syfte. Tanken är att plantera frön i köket på Skörden och få dem att växa under sju månader. Sedan kan de nya kockarna och branschen ta del av skörden. Därför har vår restaurang fått namnet Skörden, säger Melker Andersson.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 2 jul

Fler krogar på Söder

Restauranger som också ligger på Södermalm
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in