Krognytt

Nyrenoverade Rosendals Trädgård storsatsar

Publicerad 30 maj
Tin-Tin Jersild, VD Rosendals Trädgård Foto Malin Morner
Populära Rosendals Trädgård på Djurgården tar emot närmare en miljon gäster per år. Nu satsar de stort med nya byggnader och totalrenoveringar. De presenterar även Paul Svensson som ny gastronomisk ledare och Jonas Bolling som mat- och dryckesansvarig.
Rosendals Trädgård har utökat med nytt kök, ny restaurang och nyrenoverat ett växthus där man numera även kan sitta under vintern. Utbyggnaden innebär både att man kan ta emot fler gäster, och att odlingarna och köket kommer närmare varandra. När det gäller maten och menyn så fortsätter man att utveckla "från jord till bord"-filosofin för att utveckla framtidens matkultur.
Den nya gastronomiska ledaren Paul Svensson kommer att jobba med de förutsättningar som Rosendals Trädgård ger och ser hela området med dess odlingar och krog som en plats som kan inspirera världen kring hållbar matkultur. Tanken är att det här kommer att bevisas hur god en cirkulär måltid kan vara.
I bild: Tin-Tin Jersild, VD Rosendals Trädgård
Foto: Malin Mörner
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 30 maj

Krogar i närheten

Här är restauranger på Djurgården du inte får missa.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in