Krognytt

Sturehof har öppnat i nya lokaler

Publicerad 17 apr 2023 (ändrad 15 maj 2023)
Nya Sturehof Stureplan 2
Efter sex år av ombyggnationer har Sturehof flyttat tillbaka till Stureplan 2 där restaurangen ursprungligen låg vid öppningen 1887.
På den nygamla adressen finns nu två våningar med en traditionell matsal, flera privata matsalar och två uteserveringar varav en ligger på innergården en trappa upp. Sturehof Matmarknad får en matbar där man kan få ett glas vin och smaka på rätter som tillagas direkt framför gästen.
Sturehof ägs i dag av Svenska Brasserier och har en historia som sträcker sig 136 år tillbaka och har alltid varit en viktig kulturell mötesplats i Stockholm. Ombyggnationerna har pågått sedan 2017 och beräknas vara helt klar 2026. Och den som saknar de tidigare lokalerna kan andas ut - för då öppnar även de gamla delarna av Sturehof igen och restaurangen blir dubbelt så stor.
– Med den nya öppningen vill jag säkerställa Sturehofs arv som den självklara mötesplatsen för kultur och glädje i Stockholm i minst 100 år till, säger PG Nilsson, grundare av Sturehof och koncernen Svenska Brasserier till Fastighetsvärlden.
Sturehof
Stureplan 2
Stockholm
Sturehof
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 17 apr 2023 (ändrad 15 maj 2023)

Svenska Brasserier

Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för AIRA, Sturehof, Riche, Teatergrillen, Sturehofs Matmarknad, Taverna Brillo, Luzette och Ulriksdals Värdshus.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in