Krognytt

Nya restauranger vid Slussen

Publicerad 13 maj
nya slussen bild stockholms stad
Slussen växer så det knakar! Under hösten 2023 nyöppnade anrika restaurang Gondolen i Svenska Brasseriers regi. De har även öppnat Café Klotet i Katarinahuset och snart öppnar Pelago på samma tak. Framåt sommaren öppnar Vattentorget och något år efter det planeras två nya krogar i Nobis-koncernens regi att öppna. 2026 ska Mälarterrassen stå klar med sex nya restaurangkoncept.
Krögaren Acki Kokotos, som bland annat driver Noema, Gioia och Brasserie Balzac, kommer att ta över McDonald’s tidigare lokaler i botten av Katarinahuset och öppna en ny fransk bistro. Lokalen som är över 300 kvm kommer att öppna i februari 2025 och bakom satsningen står även fastighetsägaren Atrium Ljungberg.
Atrium Ljungberg driver även projekt Mälarterassen som kommer att bestå av tre nivåer vid vattnet med sex restaurangkoncept med uteserveringar och utsikt mot Gamla stan. Krogarna planeras öppna under 2026.
Även under Guldbron kommer det att öppna nya restauranger. Nobis-koncernen, som äger Operakällaren, ska driva en stor restaurang på 850 kvadrat och stjärnkrögaren Filip Fastén, som tidigare drev Agrikultur, ska driva Nobis-koncernens andra, lite mindre, restaurang vid vattnet på Södermalmssidan. Krogarna planeras öppna under 2025.

Vattentorget öppnar sommaren 2024

Vattentorget som ligger under Guldbron, mellan Södermalm och Gamla stan, kommer bli en mötesplats för allmänheten, där man dels enkelt kan ta sig mellan öarna som fotgängare eller cyklist, men även kan slå sig ner på bänkar vid vattnet. Öppningen av Vattentorget sker i samband med “En dag på Slussen” den 6 juni.
Vattentorget vid Slussen öppnar den 6 juni 2024.
Utöver nya restauranger, Mälarterrassen och Vattentorget ingår i planerna vid Slussen även butiker, kontorslokaler, parker och mycket mer.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 13 maj

Restauranger i närheten

Restauranger som ligger nära Slussen.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in