Krognytt

Mat, dryck och nya trender i fokus på Gastronord 2024

Publicerad 11 apr
gastronord 2024
Gastronord är mässan som under tre dagar samlar över 100 talare, arrangerar olika prestigefyllda tävlingar och inspirerar människor inom mat- och dryckesbranschen. Under sina snart 40 år har de arbetat för att sammankoppla aktörer inom hotell, restaurang och catering för att diskutera branschviktiga frågor, träffa utställare och ta del av intressanta seminarier.
Under Gastronord samlas Matsverige för att samtala och inspireras. Sweden Foodtechs stora foodtech-konferens Big Meet arrangeras även i anslutning till mässan. Här finns bland annat ett testkök där framtidens produkter från hela världen testas av utvecklingskockar.
Under mässan arrangeras klassiska Gastronord-tävlingar som Glass-SM och Vinordic Wine Challenge. Även nya tävlingar introduceras, som Årets Unga Kock, Årets Unga Sommelier, Stellagalans nyinstiftade pris Stella Stjärna samt Restaurangakademiens Bocuse d'Or Sweden Commis Award. Med dessa tävlingar vill man lyfta fram unga talanger, som ju är branschens framtid.
– Morgondagens Matsverige är redan här, och på Gastronord samlas de senaste idéerna om framtidens mat och dryck, ny teknik och spännande smakprovningar. I år har vi utökat tävlingsmomenten på mässan med två för mässan nya tävlingar som vi är riktigt stolta över. Vi har också rannsakat oss själva för att kunna erbjuda den bästa branschmässan i Sverige, säger Monika Johannesen, projektledare för Gastronord, i ett pressmeddelande.
Gastronord pågår på Stockholmsmässan i Älvsjö den 9-11 april 2024 och kommer från och med i år att återvända årligen istället för vartannat år som tidigare.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 11 apr
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in