Krognytt

Korvrestaurangen Banger blir först ut i MESS

Publicerad 14 feb
banger mess stockholm
Den 16 februari öppnade restaurangmeckat MESS på Mäster Samuelsgatan 19 i Stockholm. Den nya korvrestaurangen Banger är först ut i det unika krogkonceptet och kommer att ta Stockholms gatukök till en helt ny nivå.
Bakom Banger står fastighetsfantasten Jimmie Hall och restaurangveteranen Michael Howing. De har en vision om att ge korven sin rätta plats i svensk folkmun, vilket gjorde Kerim Akkoc till det självklara valet när Bangers korvmästare skulle utses. Med en passion för mat som sträcker sig över kontinenter har Kerim skapat en unik karriär som omfamnar allt från Michelin-krogar till nattklubbar och, naturligtvis, en framstående expertis inom korvar. Han har bland annat grundat Taylors and Jones, numera The Butchers Deli, och dessutom skrivit en korvbok.
– Med Banger känner jag för första gången att jag hoppar på något som verkar för bra för att vara sant – men den här gången är det faktiskt sant. Tillsammans skapar vi något helt nytt med långsiktighet i fokus, där korven får chansen att ta den plats den länge förtjänat. När vi lyckas kommer vi att ha förändrat korv-Sverige för evigt, säger Kerim “Korvmesstaren” Akkoc i ett pressmeddelande.
Menyn är noga utvald med ett urval av delikatesser som delvis upptäckts under den pågående inspirationsresan på YouTube som går under namnet Den Stora Korvresan. I denna serie reser Kristina ”Keyyo” Petrushina, tillsammans med Jimmie som inslagsproducent, land och rike runt för att träffa korventusiaster och lära sig mer om den folkliga korven.
– Med Banger kommer vi att förändra bilden av vad korv kan vara. Jag har alltid tyckt att korven har haft en oförtjänt låg status, och resan med Keyyo har om något förstärkt den uppfattningen. Nu ska vi se till att ge korven den plats den förtjänar, genom att välkomna den in i värmen tillsammans med alla som vill vara med, säger Jimmie Hall i ett pressmeddelande.
Den välrenommerade arkitekten Thomas Sandell har ritat och gestaltat Banger. Han är känd för att utmana gränser och har nu med sin talang och finess skapat en miljö som både attraherar gäster och inspirerar till kreativitet. Dessutom har han fått möjligheten att skapa sin egen korv – ett återkommande koncept på Banger framöver.
Banger öppnade den 16 februari 2024.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 14 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in