Krognytt

Kockduo och kocklandslaget gästspelar på Oxenstiernan

Publicerad 19 feb
gästspel oxenstiernan stockholm
Restaurang Oxenstiernan kommer under våren att presentera flera gästspel. Nu har turen kommit till kockduon Louise Johansson och Rebecca Olsson den 20-21 februari, samt Kocklandslaget den 27-28 februari.

Kockduo gästspelar på Oxenstiernan

Louise Johansson och Rebecca Olsson.
Louise Johansson och Rebecca Olsson gästkockar i Oxenstiernans kök den 20-21 februari. De driver tillsammans Studio Pétale i Göteborg. Louise är en rutinerad tävlingskock med bland annat vinst i Kockarnas kamp, brons i Årets Kock 2021 och vinnare av första säsongen av Sveriges mästerkock. Rebecca har lång erfarenhet inom restaurangbranchen där hon har jobbat som kock på flera stjärnrestauranger. Sedan tiden på VRÅ i Göteborg har de nu gjort gemensam sak i nyöppnade Studio Pétale.
Så här säger de själva om deras nya satsning:
– Vi älskar mat när den är både god och vacker. Mat ska kretsa kring gemenskap och upplevelser. Därför har vi öppnat Studio Pétale, vår kreativa matstudio. Vi vill laga mat på ett personligt sätt och låta matlagningen få plats i livet och inte tvärtom. Vår matfilosofi bygger på kvalitativa råvaror i säsong, alltid med ett estetiskt uttryck och vi strävar efter att arbeta hållbart oavsett sammanhang.
Under kvällen serveras en fast meny i fem serveringar signerade Louise och Rebecca. Menyn kostar 1395 kr per person, och under kvällen finns även möjlighet att köpa ett dryckespaket matchat till maten.

Kocklandslaget gästspelar på Oxenstiernan

Kocklandslaget.
Kocklandslaget kommer under två kvällar servera sin avsmakningsmeny som är skapad av de rätter de tävlar med i Culinary Olympics 2024 i Stuttgart. I samband med middagen så visas även showfatet upp, som även i år är skapat av Sebastian Schildt.
Se fram emot en kväll med goda, vackra och innovativa rätter och goda samtal om svensk gastronomi i framkant. Avsmakningsmenyn är i fem serveringar och kostar 1395 kr per kuvert och till middagen finns även ett matchat dryckespaket att köpa till för den som önskar.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 19 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in