Intervju

Joy Harris: "Jag älskar att jobba med choklad!"

Publicerad 9 apr
Restaurangguiden Sthlmfood.com och Joy Harris öppnar pop-up café den 12-14 april på Chez Jolies vinbar La Petite Soeur. På pop-up caféet kommer Joy Harris att både att servera och sälja sina unika praliner, samt sin berömda crêpestårta. Vi har ställt ett gäng frågor till Joy!

Berätta Joy, du kom in i branschen som självlärd, var kom intresset från?

– Mitt intresse började med att jag såg ett program på SVT med en av mina favoritkockar Massimo Bottura, kort efter det bokade jag en biljett till Modena och besökte hans restaurang. Därefter bestämde jag mig för att börja jobba med mat och framför allt desserter. 

Varför just praliner?

– Jag älskar att jobba med choklad! Jag har verkligen nördat ner mig de senaste åren, det finns så mycket att lära sig om råvaran och det är ett otroligt sätt få vara kreativ. 

Hur skapas smakkombinationerna?

– Vi jobbar mycket med säsong. Äntligen kommer våren med alla härliga smaker! 
Joy Harris praliner
Chokladpraliner av Joy Harris.

Pralinerna är alltid så tjusiga, var kommer inspirationen ifrån?

– Ofta kommer inspirationen från det jag lärt mig under min tid inom modebranschen. Jag studerade mycket design, färg och modehistoria. Det lärde mig att alltid tänka framåt och våga använda färg och form. 

Vilken är en av de mest unika pralinerna du har skapat?

– Fisk-pralinen! Jag gjorde en pralin med karamell på fiskfett åt restaurangen Dashi.
Chokladpraliner av Joy Harris.

Hur känns det att under pop-upen med Sthlmfood kunna erbjuda allmänheten dina praliner?

– Det känns jättekul att kunna ge alla chansen att handla praliner till helgen! Och speciellt på en så speciell plats som Chez Jolie. 

Även crêpestårtan serveras under pop-upen, hur kommer det sig?

– Vi hade crêpestårtan under en kort period på Chez Jolie, den blev superpopulär och det är många som fortfarande frågar efter den. Vi ser verkligen fram emot att få servera tårtan till våra gäster igen. 
Crepêstårta av Joy Harris.

Berätta mer om ditt eget varumärke, J.F.H Pastry?

– J.F.H Pastry har funnits lika länge som jag har varit i branschen faktiskt, det började som ett kreativt projekt och har vuxit fram till det det är nu. Vi är ett varumärke som alltid vill leverera en premiumprodukt som är väl uttänkt och välarbetad. Vi vill förmedla en känsla av lyx.  

Vad kan vi förvänta oss från J.F.H Pastry framöver?

– Mycket roliga grejer! Jag vill inte avslöja för mycket, men vi har mycket spännande planerat framöver.

Vilka är dina tre favoritkrogar i Stockholm?

  • Riri, mycket trevligt ställe och god mat. 
  • Får man säga Chez Jolie? Älskar alla höga smaker och mysiga stämningen i matsalen. 
  • Dashi, deras nytänkande rätter är alltid ett rent nöje att smaka på.

Vart går man för att dricka något gott?

– Jag dricker mest vin, brukar reka restauranger som har roliga listor och gå dit. 
  • Bar Central för deras färska öl.
  • Copines bar är supertrevlig och har både bra vin och goda drinkar.
Chez Jolie
Ingmar Bergmans gata 2
Stockholm
Chez Jolie
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 9 apr
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in