Filter
Restaurangguiden Sthlmfood.com och Joy Harris öppnar pop-up café den 12-14 april på Chez Jolies vinbar La Petite Soeur. På pop-up caféet kommer Joy Harris att både att servera och sälja sina unika praliner, samt sin berömda crêpestårta. Vi har ställt ett gäng frågor till Joy!
– Mitt intresse började med att jag såg ett program på SVT med en av mina favoritkockar Massimo Bottura, kort efter det bokade jag en biljett till Modena och besökte hans restaurang. Därefter bestämde jag mig för att börja jobba med mat och framför allt desserter.
– Jag älskar att jobba med choklad! Jag har verkligen nördat ner mig de senaste åren, det finns så mycket att lära sig om råvaran och det är ett otroligt sätt få vara kreativ.
– Vi jobbar mycket med säsong. Äntligen kommer våren med alla härliga smaker!
– Ofta kommer inspirationen från det jag lärt mig under min tid inom modebranschen. Jag studerade mycket design, färg och modehistoria. Det lärde mig att alltid tänka framåt och våga använda färg och form.
– Fisk-pralinen! Jag gjorde en pralin med karamell på fiskfett åt restaurangen Dashi.
– Det känns jättekul att kunna ge alla chansen att handla praliner till helgen! Och speciellt på en så speciell plats som Chez Jolie.
– Vi hade crêpestårtan under en kort period på Chez Jolie, den blev superpopulär och det är många som fortfarande frågar efter den. Vi ser verkligen fram emot att få servera tårtan till våra gäster igen.
– J.F.H Pastry har funnits lika länge som jag har varit i branschen faktiskt, det började som ett kreativt projekt och har vuxit fram till det det är nu. Vi är ett varumärke som alltid vill leverera en premiumprodukt som är väl uttänkt och välarbetad. Vi vill förmedla en känsla av lyx.
– Mycket roliga grejer! Jag vill inte avslöja för mycket, men vi har mycket spännande planerat framöver.
– Jag dricker mest vin, brukar reka restauranger som har roliga listor och gå dit.