
Filter
Den 20–24 maj förvandlas Artilleriets uteservering återigen till en sprudlande festival, en oas mitt i stan – fylld av mat, sprit och människor. Några av Sveriges främsta krögare, bartenders och branschprofiler gästspelar för att sparka igång sommaren med ett hav av smaker.

Artilleriet på Östermalm har även i år samlat några av sina favoritkrogar, aktörer och kulinariska profiler för att rodda utekök, utebar och uteliv. Det blir tusentals aktörer och festivalbesökare utspridda över fem dagar.
Några av aktörerna som gör nedslag i uteköket är bland annat Thomas Sjögren (med bröder), Klara Lind (vinnare av Sveriges Mästerkock, grundare av brunchklubben), Operakällaren, Bar Othilia, Ozzy Dueñas Beltran (tidigare tacomästare på Tacy's och nu Blique by Nobis) och många, många fler.
Varje kväll efter festivalen styr Artilleriets bar Stjärtilleriet “Efterkäft”, där helt nya krogar och aktörer dyker in för att leverera roliga upplevelser för både smak och sinne.
Festivalen håller öppet på Artilleriets uteservering kl 17-22 den 20–24 maj, därefter "Efterkäft" på Stjärtilleriet till sent.



Ska “förvalta med respekt och förnya med känsla”. Efter 32 år blev pandemin det som tvingade Östermalmsklassikern Eriks Bakficka stänga. Nu är det klart att ägarna till Jim & Jacob tar över restaurangen.

Joy Harris gör sin första pop-up för allmänheten – tillsammans med Sthlmfood.

LU bjuder in till en kantonesisk family style sharing-middag på BiBi.

Husman och svenska klassiker högst upp i Skrapan på Söder.

Operakällaren öppnar cocktailbar tillsammans med teamet bakom A bar called Gemma.