Krognytt

Anrikt krogkvarter på Östermalm får nytt liv

Publicerad 2 feb
Aristo Krog, Uva Vinbar och Restaurang Cuculo
Krögarduon Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl öppnar tre nya krogar i anrika lokaler på Östermalm. Aristo Krog, Uva Vinbar och Restaurang Cuculo har alla olika koncept och öppnar den 10 februari i korsningen Kommendörsgatan/Styrmansgatan.
Östermalm får snart en ny gastronomisk knytpunkt med hela tre olika inriktningar. Aristo Krog blir flaggskeppet där europeiska smaker står i fokus, med inslag från både Asien och Mellanöstern. Aristo Krog ligger i en klassisk kvarterkrogsmiljö som är kantad av jazz och konst. Här kommer det vara öppet alla dagar i veckan, med frukost, helgbrunch och söndagsstek. Lokalen rymmer cirka 70 sittande gäster.
Vinbaren Uva ligger i anslutning till Aristo Krog. Dryckeslistan här har en förkärlek till den gamla världens viner, men ibland dyker även nyare producenter och områden upp.
Restaurang Cuculo förvaltar det italienska arvet efter Bengt Wedholms hyllade restaurang Östergök som låg i samma lokal mellan år 1958-2005. Här serveras modern á la carte med kreativa tolkningar på klassiker från Italien. 
– Vår vision är att förfina kvarterskrogen och ge den ett nytt ansikte, säger Douglas Fagerman, en av grundarna, i ett pressmeddelande. 
Douglas Fagerman och Ruben Blomdahl har ett välrenommerat gäng tävlingskockar- och konditorer med sig i projekten, bland annat Marcus Bremdal som blir kökschef och Kasper Kleihs som blir konditorchef.
Aristo Krog, Uva vinbar och Restaurang Cucolo öppnar alla den 10 februari i korsningen Kommendörsgatan/Styrmansgatan.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 2 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in