Både intresset för vegetarisk mat och utbudet av vegetariska restauranger växer stadigt. Den ökande veggotrenden gör att nya helt vegetariska restauranger poppar upp men också att fler och fler etablerade krogar erbjuder fler vegetariska alternativ.

Nedan hittar du både renodlade vegetariska restauranger och ett urval som har bra vegetariska inslag på menyn. För ännu fler alternativ och möjlighet att hitta lediga bord ladda ned BokaBords app för iPhone eller Android.


 

Farang

Vasastan, Stockholm

Hyllad finasiat med en bred meny som bland annat innehåller en vegetarisk avsmakningsmeny på sju rätter.

Gästerna möts först direkt innanför dörren av en riktigt läcker bar som passar mer än väl för en fördrink.

Längre in i en gammal industrilokal inhyses själva matsalen.

Mathias Dahlgren Rutabaga

City, Stockholm

Stjärnkocken Mathias Dahlgrens lakto-ovo-vegetariska restaurang som ligger i anslutning till Grand Hôtel.

Fokus ligger på råvaror av yppersta klass fördelat på två menyer, en mindre och en större.

Växthuset

Södermalm, Stockholm

Hajpade sommarklubbarna Trädgården och Under Bron är inte bara fest och dans, här finns också restaurang Växthuset med en helt växtbaserad meny med smaker från Norden som är öppen året om.

Vinerna är biodynamiskt framställda och smakupplevelserna delas mellan gästerna i en slags uppdukad bordsbuffé.

Ling Long

Östermalm, Stockholm

I anslutning till Story Hotel återfinns restaurang Ling Long som serverar modern asiatisk mat baserat på nordiska råvaror. Lunchmenyn består av helt veganska rätter och även till middag finns många vegetariska alternativ att välja på.

Inredningen är enkel, avskalad och rå. Missa inte heller den härliga baren som är ett riktigt vattenhål och ligger vägg i vägg med restaura...

Fotografiska

Hyllad och prisad restaurang som huserar i Fotografiska museets lokaler och har det gröna, ekologiska och närproducerade i fokus signerad stjärnkocken Paul Svensson.

Innan du slår dig till bords rekommenderas ett besök på aktuell utställning. När du avslutat din utställningsbesök erbjuds du en kulinarisk måltid med en vidunderlig utsikt över Djurgårdsfjärden.

Växtr...

Minh Mat

Vasastan, Stockholm

Med rötterna i Vietnam har Minh Mat utvecklat ett koncept som andas fingertoppskänsla och en stor respekt för natur och djurliv utan att kompromissa på kvalitet och matlagningshantverket.

Genuint, enkelt och himmelskt gott till humana priser.

Spritmuseum

Östermalm, Stockholm

Spritmuseum på Djurgården inhyser även en restaurang med ett (föga överraskande) brett utbud av alkoholhaltiga drycker modell starkare och en tilltagen meny med ett helt vegetariskt avsmakningsalternativ.

Fördjupa dina kunskaper i alkoholens historia innan du praktiserar dina nyfunna kunskaper på en av, enligt Svenska Dagbladet, Stockholms bästa restauranger.