Guide
Vegetariskt i Stockholm!

Stockholms bästa vegetariska restauranger

I den här guiden hittar du både renodlade vegetariska restauranger och de som har extra bra vegetariska inslag på menyn. Både intresset för vegetarisk mat och utbudet av vegetariska restauranger växer stadigt. Den ökande vegotrenden gör att nya helt vegetariska restauranger poppar upp men också att fler och fler etablerade krogar erbjuder vegetariska alternativ.

Vi har samlat Stockholms bästa vegetariska restauranger

Nu för tiden är det en självklarhet att restauranger kan erbjuda minst en vegetarisk rätt på menyn. Men det är verkligen stor skillnad när hela menyn består av vegetariska rätter och är skapad av någon som brinner för växtbaserad mat. Här är våra favoritrestauranger i Stockholm när det kommer till vegetarisk mat.
Fotografiska
Fotografiska
Stadsgårdshamnen 22, Stockholm
Hyllad och prisad restaurang som huserar i Fotografiska museets lokaler och har det gröna, ekologiska och närproducerade i fokus. Innan du slår dig till bords rekommenderas ett besök på aktuell utställning. När du avslutat ditt besök erbjuds du en kulinarisk måltid med en vidunderlig utsikt över Djurgårdsfjärden. Många av växträtterna är helt vegetariska, men vissa har animaliska inslag.
DoMa
DoMa
Nybrogatan 48, Stockholm
DoMa är en populär kvarterskrog på Östermalm med skön hemma-hos-känsla. Deras meny är alltid lika spännande, framförallt om du föredrar vegetarisk mat. Börja med den gröna brickan med massor av goda grönsaker och röror, för att sedan beställa in någon av de större rätterna som: rostad spetskål, egengjord ravioli med jordärtskocka eller en svamptoast.
WOODSTOCKHOLM
Woodstockholm Matbar
Mosebacke Torg 9, Stockholm
Hos Woodstockholm är vegetarisk mat inget alternativ, det är en självklar del av varje meny. Från att ha börjat som en pop up-restaurang i ett garage i Svedmyra blev Woodstockholm snabbt en riktig krogsuccé när de öppnade på Mosebacke torg. Menyn består av ekologiskt och hållbart producerade råvaror kombinerat med naturviner.
Minh Mat
Minh mat
Odengatan 94, Stockholm
Med rötterna i Vietnam har Minh Mat utvecklat ett koncept som andas fingertoppskänsla och en stor respekt för natur och djurliv utan att kompromissa på kvalitet och matlagningshantverket. Genuint, enkelt och himmelskt gott till humana priser.
Ling Long
Ling Long
Riddargatan 6, Stockholm
I anslutning till Story Hotel återfinns restaurang Ling Long som serverar modern asiatisk mat baserat på nordiska råvaror. Lunchmenyn består av helt veganska rätter och även till middag finns många vegetariska alternativ att välja på. Inredningen är enkel, avskalad och rå. Missa inte heller den härliga baren som är ett riktigt vattenhål och ligger vägg i vägg med restaurangen.
Växthuset
Växthuset
Hammarby Slussväg 2, Stockholm
Hajpade sommarklubbarna Trädgården och Under Bron är inte bara fest och dans, här finns också restaurang Växthuset med en helt växtbaserad meny med smaker från Norden som är öppen året om. Vinerna är biodynamiskt framställda och smakupplevelserna delas mellan gästerna i en slags uppdukad bordsbuffé.
Surfers Stockholm
Surfers
Norrlandsgatan 24, Stockholm
Populära restaurangen Surfers ligger inuti Nosh & Chow's townhouse. På den kinesiska menyn finns smårätter från Sichuan med söta, heta, salta och syrliga smaker och många vegetariska alternativ.
Matateljén
Matateljén
Stora Gungans Väg 7, Stockholm
Matateljén är kvarterskrogen alla vill ha på sin gata. Här serveras vackra rätter på säsongens råvaror. Sväng förbi på en lunch, där det alltid finns en supergod vegetarisk rätt, eller välj bland flera växtbaserade rätter från middagsmenyn på kvällen.
Pat's Place
Pat's Place
Folkungagatan 140, Stockholm
Thailändska tapas och smårätter i ett nyskapande koncept. Till Pat's Place går du när du vill ha nästa nivå av thailändsk kokkonst. Över hälften av alla rätter är vegetariska och veganska. De veganska friterade vårrullarna rekommenderas varmt!
Nem Nem Quan
Nem Nem Quan
Åsögatan 90, Stockholm
Nem Nem Quan har länge varit ett favoritställe för veganer och vegetarianer. I en enkel lokal på Södermalm serveras vietnamesiska rätter Pho soppa, Bánh mì  eller nygjorda vårrullar. Sedan januari 2022 hittas Nem Nem Quan även i Hötorgshallen där de har öppnat en filial.
Råkoko
Råkoko
Åkeshofs Gårdsväg 8, Stockholm
Råkoko är en slottsrestaurang i ett grönt paradis. Maten serveras som smårätter och är i grunden växtbaserad – kött eller fisk finns som tillval. Menyn består till stor del av närproducerade råvaror från småskaliga gårdar och odlare. Tips! Testa deras omtyckta helgbrunch.
Farang
Farang
Tulegatan 7, Stockholm
Farang är en hyllad restaurang i en pampig lokal. Farang har en bred meny som bland annat innehåller en vegetarisk avsmakningsmeny på sju rätter. Gästerna möts först direkt innanför dörren av en riktigt läcker bar som passar mer än väl för en fördrink. Längre in i en gammal industrilokal inhyses själva matsalen.
Restaurang Hantverket
Hantverket
Sturegatan 19, Stockholm
Prisade krogen Hantverket har främst rätter på menyn som innehåller fisk och kött. Men, de vegetariska rätterna som finns att välja på är helt klart värda ett besök. Om du undrar vilka olika vegetariska alternativ de erbjuder för lunch och middag, slå en signal eller besök hemsidan.
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
Publicerad 10 jan 2021 (ändrad 11 jan)
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in