Guide
Romantisk middag

Restaurangtips för Alla hjärtans dag i Malmö 2024

Letar du efter en mysig och romantisk restaurang i Malmö? Så bra! Här har vi samlat restauranger i Malmö som passar för ert firande av Alla hjärtans dag. Vissa av krogarna erbjuder till och med en specialkomponerad meny den 14 februari, för att verkligen matcha den romantiska atmosfären.

Alla hjärtans dag i Malmö

Här är restaurangerna i Malmö som passar perfekt för ert Alla hjärtans dag-firande.
Mygel
Mygel
Lodgatan 3B, Malmö
Mygel är en rustik krog med dragning åt Italien, som ligger i ett gammalt lokstall i Malmö Frihamn. På Alla hjärtans dag serverar de en "Special course dinner for Valentine’s Day", vars rätter och pris släpps närmare den 14 februari.
Västra Station
Västra Station
Dag Hammarskjölds Torg 1, Malmö
Västra Station ligger i Stationsbyggnaden och serverar rustika sydeuropeiska rätter. På Alla hjärtans dag serveras en specialkomponerad 3-rätters meny. Till förrätt serveras carpaccio på kallrökt lax, till varmrätt blir det piggvar med grillad havskräfta och avslutningsvis serveras hallon & Champagne-pannacotta med färska hallon. Pris: 595kr per person.
Ruths
Ruths
Mäster Johansgatan 11, Malmö
Ruths är restaurang som serverar modern europeisk husmanskost med kreativa rätter i säsong och spännande viner, sju dagar i veckan. Fira Alla hjärtans middag på Ruths med en 4-rätters meny - snacks, förrätter att dela på, en huvudrätt och efterrätt. Pris: 695 kr per person.
Siesta
Siesta
Hjorttackegatan 1, Malmö
Siesta har ett internationellt kök och brett utbud av mat och dryck. Maten lagas med lokala råvaror som oftast är ekologiska. Kvällen till ära erbjuder de en 2- eller 3-rätters meny där det finns något för alla. Förrätten är en charkbricka för två (vegetariska alternativ finns), sedan får ni välja mellan ryggbiff, torsk eller vegetarisk risotto till varmrätt. Till efterrätt serveras chokladfondant med bär och glass. Pris: 2-rätters 380kr (veg 335kr) och 3-rätters 485kr (veg 430kr) per person.
Soho
Soho
Holmgatan 4, Malmö
Soho är en smältdegel av asiatiska kök i lyxig miljö. På menyn finns rätter från bland annat Kina, Thailand, Malaysia, Korea och Japan. På Alla hjärtans dag serveras en specialmeny med ångade skaldjur och kyckling Siu-Mai, ugnsbakade revbensspjäll och biff med japansk tryffel- och vitlökssås. Till efterrätt serveras en mörk chokladmousse dome och hallon- och yuzusorbet med syrlig maräng. Maten går även att få vegetarisk, och det finns ett passande dryckespaket att köpa till. Pris: 695 kr per person.
Laziza Dockan
Laziza Dockan
Hallenborgs gata 19, Malmö
Hos Laziza Dockan serveras det bästa det libanesiska köket har att erbjuda. Den 14 februari serveras en 3-rätters meny som inleds med örthummus med pitachips. Förrätten är harisemarinerade vannameiräkor på spett och varmrätten långbakat lamm med kryddigt ris. Som avslutning bjuds det på chokladfondant. Veganska alternativ finns. Pris: 389 kr per person.
Karl-Mikael
Karl-Mikael
Engelbrektsgatan, Malmö
Karl-Mikael är en liten mysig restaurang med öppet kök som ligger på Gamla Väster. Här serveras det snacks och á la carte, och det finns möjlighet att komponera sin egen 3-rätters meny för ett fast pris (alla i sällskapet måste då välja detta alternativ). Dessutom finns det vinpaket att köpa till och det går att få veganska alternativ om ni hör av er vid bokning. Pris för egenkomponerad 3-rätters meny: 495 kr per person.
Kasai in the sky
Kasai In The Sky
Tyfongatan 1, Malmö
Kasai In The Sky är en asiatisk restaurang och cocktailbar med panoramavy över Malmös takåsar. Här serveras modern asian fusion som á la carte och det går också att beställa in en färdigkomponerad omakase meny. Vegetarisk meny finns. Senare på kvällen förvandlas Kasai till en nattklubb av internationellt snitt. Pris omakase: 675 kr per person.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 18 jan

Ta en drink innan maten

Här är tips på barer i Malmö där ni kan ta en drink innan maten.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in