Guide
Mysiga krogar!

Trevligt, gott och ombonat - mysiga restauranger i Malmö

Oavsett om du bor i Malmö eller är en besökare, är Malmö känt för sin rika matkultur och unika restaurangscen. I denna guide hjälper vi dig hitta stadens bästa restauranger, från charmiga kullerstensgator till moderna kvarter, som erbjuder en mysig och avslappnad atmosfär. Ge dig ut på en kulinarisk resa genom Malmö och boka bord på en av stadens mysigaste restauranger.

Mysiga restauranger i Malmö

Oavsett om du planerar en romantisk middag för två, en trevlig kväll med vänner eller en speciell familjemiddag, kommer dessa mysiga restauranger se till att ni får en härlig kväll.
Atrium
Atrium
Skvadronsgatan 13, Malmö
Kvarterskrogen Atrium ligger mitt i hjärtat av Slottsstaden och är öppet sju dagar i veckan, från frukost till middag. Här är det en familjär miljö och i den ljusa och öppna lokalen inredd med trä- och marmordetaljer serveras kreativa europeiska rätter.
Bouchon
Bouchon
Andréelundsvägen 5, Malmö
Canard à la presse, Canard à la rouennaise, Canard au sang, kärt barn har många namn. Oavsett vad du vill kalla den så serveras pressanka som en paradrätt på den sydfranska bistron Bouchon. Den mysiga kvarterskrogen erbjuder flera rätter på á la carte-menyn, delikatesser och franska viner.
Johan P
Johan P
Hjulhamnsgatan 5, Malmö
Fisk- och skaldjursrestaurangen John P är en riktig klassiker i Malmö. Hit går du för den goda maten, den egna ostronbaren och fiskbutiken. Den stimmiga atmosfären är mysig med vita dukar, kling i glasen, småprat och den hemtrevliga miljön.
Wolski's
Wolski's
Engelbrektsgatan 7, Malmö
Ett stenkast från lilla torg i Gamla Västers kvarter ligger bistron Wolski's som bjuder in till välgjorda cocktails, en gedigen vinlista och internationell mat i en trevlig atmosfär. Med sin charmiga inredning och personliga service skapar Wolski's en känsla av att vara hemma hos någon du tycker om.
Siesta
Siesta
Hjorttackegatan 1, Malmö
Siesta är en kvarterskrog på anrika Gamla Väster, med internationellt kök och brett utbud. Här serveras mat i kombination med dryck där säsongen styr mer än annat. Maten lagas med så närproducerade råvaror som möjligt och både mat och dryck är ofta ekologisk. Kom in på ett glas eller en måltid i en ombonad och gemytlig miljö. På sommaren är den mysiga uteserveringen given.
Restaurang Vollmers
Restaurang Vollmers
Tegelgårdsgatan 5, Malmö
Den familjeägda Restaurang Vollmers har två Michelinstjärnor och tar skånsk gastronomi till nya kreativa nivåer. På menyn finns rätter som lagas med lokala råvaror i säsong, beroende på vad södra Sverige har att erbjuda för stunden. Utan att komplicera saker mer än nödvändigt.
Soho
Soho
Holmgatan 4, Malmö
Soho är en smältdegel av asiatiska kök med spännande och innovativa rätter i lyxig miljö. Bakom Soho står britten Jonathan Luck, som arbetat många år på restauranger i Soho, London. Namnet syftar även till restaurangens placering söder om Holmgatan. På menyn finns rätter från Kina, Thailand, Malaysia, Korea och Japan, och alltifrån mat till inredning, desserter och cocktails andas stor experimentlusta.
Västra Station
Västra Station
Dag Hammarskjölds Torg 1, Malmö
I en lokal vid Västra Station som fram till 1973 agerade slutstation för godståg från Ystad ligger restaurangen med samma namn. Här serveras rustika vällagade rätter med sydeuropeiska smaker.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 31 jan

Fler tips på mysiga restauranger

Det finns flera mysiga krogar i Malmö, här är några du inte får missa.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in