Filter

Inriktning
Restaurangen erbjuder
På menyn
Artikel

Upptäck Triton – hyllad trerätters i en bohemisk atmosfär

12 maj 2025

Vid öppningen 2022 omfamnades gänget bakom Triton av lovord och hyllningar i bland annat SvD, DN och DI. Tre år senare är det fortfarande säkrast att boka bord – helger kan vara fullbokade upp till en månad i förväg.

triton restaurang sodermalm stockholm

I en enkel lokal med öppet kök och skön stämning serverar Triton en fast trerättersmeny, för omkring 600 kr, som följer säsong och uppdateras dagligen. För den som är mer hungrig eller sugen på sött går det även att köpa till snacks som inledning och dessert eller ost att avsluta med. Hos Triton möts du av vinkunnig personal som både ger en varm service och vänder vinylskivor. Bakom spisarna finns kockar som tidigare varit med och tagit emot stjärnor från Guide Michelin och håller sig kvar i guiden med den mer avslappnade utmärkelsen Bib Gourmand, för restauranger som serverar vällagad mat till ett rimligt pris.

För de som inte hört om er tidigare, vilka är ni som driver Triton och hur blev ni med restaurang?
– Triton drivs av mig Erik Eriksson, Patric Kling och Adrià Lorenzo med personal sedan 2022. Vi ville öppna en restaurang som lägger allt krut på det vi tycker är väsentligt, som råvaror och personal istället för inredning och grafisk profil. Det har fungerat rätt bra faktiskt. Vi köpte en gammal libanesisk krog i Eriksdal efter att ha letat lokal ett bra tag, säger Erik Eriksson.

Hur hamnar en rätt på menyn?
– Det går efter tillgång och säsong. Ibland idéer och ibland improviserat. Inget är skrivet i sten eller testas i det oändliga. Vi snackar mycket om mat och ofta får Patric en bra idé och så kör vi på den.

triton-restaurang-meny-ringvagen
Dagens meny presenteras alltid på en griffeltavla i restaurangen.
triton restaurang sodermalm meny
Grillad skånsk kyckling med rapsskott och sauce Albufeira.

Ni är ofta fullbokade, hur kan den spontane göra för att få ett bord?

– Ibland har vi lite drop in-bord! Våga också ät senare på vardagarna. Annars chansa, ring och kolla om någon bokat av i sista sekund och skriv upp er på väntelistan. Ibland går det att klämma in fler! Eller var inte så spontan och boka i god tid, det är inget fel med det heller.

Vad händer hos er i sommar?

– Sommaren rullar på som vanligt. Ännu bättre grönsaker tack vare ställen som Skilleby Trädgård och Lilla Labäck – så ännu godare mat.

restaurang triton eric patric adria
Adrià Lorenzo, Patric Kling och Erik Eriksson med personal driver Triton sedan 2022. Foto: Joakim Holmström
Triton
Triton

Triton

Ringvägen 87

Stockholm

Info
Andrea Danielsson
Andrea Danielsson
12 maj 2025

Fler restauranger

BokaBord.se är en bokningssajt fylld av inspiration för dig som gillar att gå ut och äta.

Copyright 2025 - BokaBord Nordic AB, Styckjunkargatan 1, 114 35 Stockholm