Filter
Vid öppningen 2022 omfamnades gänget bakom Triton av lovord och hyllningar i bland annat SvD, DN och DI. Tre år senare är det fortfarande säkrast att boka bord – helger kan vara fullbokade upp till en månad i förväg.
I en enkel lokal med öppet kök och skön stämning serverar Triton en fast trerättersmeny, för omkring 600 kr, som följer säsong och uppdateras dagligen. För den som är mer hungrig eller sugen på sött går det även att köpa till snacks som inledning och dessert eller ost att avsluta med. Hos Triton möts du av vinkunnig personal som både ger en varm service och vänder vinylskivor. Bakom spisarna finns kockar som tidigare varit med och tagit emot stjärnor från Guide Michelin och håller sig kvar i guiden med den mer avslappnade utmärkelsen Bib Gourmand, för restauranger som serverar vällagad mat till ett rimligt pris.
För de som inte hört om er tidigare, vilka är ni som driver Triton och hur blev ni med restaurang?
– Triton drivs av mig Erik Eriksson, Patric Kling och Adrià Lorenzo med personal sedan 2022. Vi ville öppna en restaurang som lägger allt krut på det vi tycker är väsentligt, som råvaror och personal istället för inredning och grafisk profil. Det har fungerat rätt bra faktiskt. Vi köpte en gammal libanesisk krog i Eriksdal efter att ha letat lokal ett bra tag, säger Erik Eriksson.
Hur hamnar en rätt på menyn?
– Det går efter tillgång och säsong. Ibland idéer och ibland improviserat. Inget är skrivet i sten eller testas i det oändliga. Vi snackar mycket om mat och ofta får Patric en bra idé och så kör vi på den.
Ni är ofta fullbokade, hur kan den spontane göra för att få ett bord?
– Ibland har vi lite drop in-bord! Våga också ät senare på vardagarna. Annars chansa, ring och kolla om någon bokat av i sista sekund och skriv upp er på väntelistan. Ibland går det att klämma in fler! Eller var inte så spontan och boka i god tid, det är inget fel med det heller.
Vad händer hos er i sommar?
– Sommaren rullar på som vanligt. Ännu bättre grönsaker tack vare ställen som Skilleby Trädgård och Lilla Labäck – så ännu godare mat.