Krognytt

Tommy Myllymäki och Pi Le tar över Bobergs Matsal på NK

Publicerad 17 maj
bobergs_matsal_05
Stjärnkrögarna Tommy Myllymäki och Pi Le driver sedan tidigare Michelinkrogen Aira ute på Djurgården. Nu tar de tillsammans över driften av anrika Bobergs Matsal inne på NK, som tidigare drevs av Björn Frantzén.
Bobergs Matsal invigdes år 1915 på plan 4 på NK och är uppkallat efter arkitekten Ferdinand Boberg som ritat byggnaden. Driften har skiftat genom åren och nu är det alltså dags för Tommy Myllymäki och Pi Le att kliva in och sätta sin prägel på verksamheten. Bobergs Matsal kommer att servera affärslunch på hög nivå.
– Vi är glada över att ha fått förtroendet att driva Bobergs Matsal. Vi kommer arbeta hårt för att förvalta platsen och dess historia, samtidigt som vi vill utforska vad vi kan addera nytt och vad som är möjligt att göra med en restaurang i ett varuhus. Vi har väldigt höga förväntningar på oss själva och ser fram emot att få välkomna våra gäster i augusti, säger Tommy Myllymäki, i ett pressmeddelande.
Tommy Myllymäki och Pi Le tar även över driften av Nordiska Kantinen som ligger i anslutning till matsalen och som erbjuder enklare brickluncher med husmanskost. Dessutom kommer ett helt nytt koncept presenteras inom kort.
Bordsbokningen öppnar i början av juli medan dörrarna slås upp i augusti månad.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 17 maj
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in