Krognytt

Tareq kör sydamerikanska dagar på Sjöstaden Skybar

Publicerad 1 feb
Tareq kör sydamerikanska dagar på Sjöstaden Skybar
Den 7-8 februari kör Tareq den första stora aktiviteten på Sjöstaden Skybar. Han kommer att servera en Sydamerikanskt inspirerad fyrarätters meny med tillhörande vinpaket.
Tareq Taylor är nu matinspiratör för Sjöstadsgruppen och kommer att hålla flera temakvällar på Sjöstaden Skybar. Först ut blir denna kväll med sydamerikanskt tema.
– Sydamerikansk mat står för tydliga och oblyga smaker. Den här 4-rätters menyn är tänkt som en smakresa där vi börjar i Peru med en het och fräsch fingermat-ceviche för att sedan gå vidare via rökt tupp med inspiration från Chile och grillad Picanha från Argentina. Som dessert blir det bananbröd med klassiska sydamerikanska tillbehör såsom tonkaglass, choklad, mango och en rökig dulce de leche, beskriver Tareq Taylor i ett Instagram-inlägg hos Sjöstaden Skybar.
Tareq Taylor kommer att hålla fler temakvällar på Sjöstaden Skybar.
Under kvällen kommer dessa fyra rätter att serveras:
  • Ceviche på tonfisk och pilgrimsmussla i tostadas med sötpotatis, avokado och het rökig tomat-chilidressing
  • Tuppbröst från smokern med pebresås, färska örter och sopaipillas
  • Grillad picanha med chimichurri och ljummen grillad sallad med riven lagrad mimolette och rostade pumpakärnor
  • Ljummet bananbröd med tonkaglass, chokladkräm, mango och rökig romkola
Priset för menyn ligger på 695 kr per person. Vegetariskt alternativ finns, men ingen barnmeny. Det finns även ett passande vinpaket att köpa till för 595 kr per person.
Sjöstaden Skybar.
Tareq kör sydamerikanska dagar på Sjöstaden Skybar den 7-8 februari. Menyn går att boka i två sittningar, tre tider lite tidigare på kvällen och tre tider lite senare.

Restauranger i närheten

Fler restauranger i Hammarby Sjöstad och på Södermalm.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 1 feb
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in