
Filter
Efter ett uppehåll under våren öppnar Oxenstiernan (ROX) i ett helt nytt format, där innehållet omarbetats från grunden. Tre olika koncept introduceras – från soliga sommarrätter i trädgården till en klassisk bistro och en intim fine dining-upplevelse.

Restaurang Oxenstiernan (ROX) tar nu form som en modern restaurangupplevelse i tre akter. Först ut är Jardin, en trädgårdsrestaurang med inspiration från Provence, med premiär 28 juni.
I höst följer en elegant bistro, en liten men lyxig kvarterskrog där älskade klassiker möter våra finaste nordiska råvaror. Perfekt för både en vällagad tisdagsmiddag och en trerätters fredagskväll – alltid med kvalitet, enkelhet och omsorg i fokus.
Till vintern öppnar Oxenstiernans mest intima rum: en matsal där modern fine dining får blomma ut. Här står det personliga, det kreativa och det nordiska i centrum – i en avskalad och stilren miljö.

Ska “förvalta med respekt och förnya med känsla”. Efter 32 år blev pandemin det som tvingade Östermalmsklassikern Eriks Bakficka stänga. Nu är det klart att ägarna till Jim & Jacob tar över restaurangen.

Joy Harris gör sin första pop-up för allmänheten – tillsammans med Sthlmfood.

LU bjuder in till en kantonesisk family style sharing-middag på BiBi.

Husman och svenska klassiker högst upp i Skrapan på Söder.

Operakällaren öppnar cocktailbar tillsammans med teamet bakom A bar called Gemma.