Filter
Elias Karroum, entreprenör och grundare av familjeägda Beirut Café, Bistrot du Passage och Paulas, öppnade tidigare i år italienska Gabagool i Östermalmshallen. Nu är det dags för hans senaste satsning Restaurang Hedvig att slå upp dörrarna.
Elias Karroums nya restaurangsatsning Restaurang Hedvig ligger en trappa upp i Östermalms Saluhall och serverar en respektfull och kreativ tolkning av svensk husmanskost – i en miljö som andas historia, kvalitet och värme.
– Ambitionen med Hedvig, vars namn är hämtat från närliggande Hedvig Eleonora kyrka, är att lyfta fram den svenska husmanskosten med respekt för traditionerna. Jag vill skapa en plats där besökare kan uppleva smaker som sitter djupt i vårt matarv – i en miljö som är 135 år gammal och som kombinerar dåtidens charm med dagens mattrender. Det ska kännas genuint och relevant på samma gång, säger Elias Karroum, grundare och kreativ kraft bakom satsningen.
Miljön är skapad av arkitekterna på Skuggan och den är genomtänkt in i minsta detalj – med glimrande mässingsstänger, klassiska väggpaneler, möbler i massivträ, naturskinn och natursten. Ljussättningen med glasglober, vägglampor och levande ljus omsluter lokalen i varm glöd. Inredningen speglar en tidlös elegans som harmonierar med saluhallens själ.
Restaurang Hedvig öppnar tisdagen den 27 maj 2025 och håller sedan öppet för lunch och middag alla dagar i veckan.
Fler restauranger i Östermalms Saluhall.