Krognytt

Lådan öppnar TegelLådan - en pub med eget bryggeri

Publicerad 23 jan
TegelLådan nyöppnat stockholm 2024
I mitten av mars öppnar populära ölkrogen Lådan en ny restaurang med ölbar och bryggeri i Gasverket, Norra Djurgårdsstaden. Vid öppningen etablerar Lådan även sitt eget bryggeri, Lådan Bryggeri, med tre egenbryggda husöl från start.
TegelLådan kommer att ligga i en lokal med två våningsplan på över 650 kvadratmeter totalt, belägen i ett historiskt tegelhus från förra sekelskiftet som är ritat av den legendariske arkitekten Ferdinand Boberg. TegelLådan kommer erbjuda KRAV-märkt streetfood med flera veganska rätter och ett taproom med öl från fria kranar samt tre initiala egenbryggda husöl: en lager, en session pale ale och en IPA.
– Vi ser fram emot att öppna vår hittills största låda, och med en låda i lådan dessutom i form av ett eget bryggeri, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan, i ett pressmeddelande.
Lådan planerar att utvidga sitt sortiment med ytterligare ölsorter, samt hitta fler samarbeten med mindre svenska bryggerier för att stödja just dessa.
– Vi köper in den öl vi själva gillar från de bryggerier som skapar den öl de själva gillar, snarare än efter en målgruppsanalys från en marknadsavdelning. Det betyder inte att ölen är svår eller knasig, utan bara godare och mer lokal. Att vi nu även får möjligheten att brygga vår egen öl och göra vår tolkning av en modern bryggpub känns fantastiskt och i linje med Lådans fortsatta utveckling, säger Maria Gunnarsson, restaurang- och bryggerichef, i ett pressmeddelande.
TegelLådan är beräknad att öppna i mitten av mars på Bobergsgatan 56 i Norra Djurgårdsstaden. De kommer att hålla öppet tisdag-söndag, för lunch och middag, samt brunch på helger.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 23 jan
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in