Krognytt

Klassiskt julbord på Villa Godthem: "Missa inte vår brantevikssill!"

Publicerad 1 nov 2023 (ändrad 16 nov 2023)
Villa godhtem julbord på julafton stockholm
Det börjar dra ihop sig mot jul och det är redan nu dags att planera årets julbord. Inne i grosshandlarvillan Villa Godthem brinner brasan, den söta glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord står uppdukat. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad med traditionsenliga råvaror. Julbordet går att avnjuta från och med mitten på november. Vi har pratat med Fredrik, restaurangchef på Villa Godthem.

Hur många bokningar har ni hittills i år?

Hittills har vi drygt 12 000 bokade julbord och vi ser en högre efterfrågan jämfört med tidigare år. Förutom trevlig stämning och god mat erbjuder vi även rabatt för barn och vegetarianer/veganer. Hos oss äter barn 0-3 år gratis, 4-12 år för 35kr/år och vegetarianer och veganer får 30% rabatt.

Har ni något nytt på menyn i år?

Våra nyheter i år är rätt många, bland annat rökt hjorthjärta, havets wallenbergare, samt en vegansk pepparkakscupcake.

Vilken rätt får man inte missa?

Vi är väldigt stolta över vår brantevikssill som vi gör från grunden och smaksätter med kryddpeppar, citronpeppar, svartpeppar, nejlika och lagerblad. Annars är vår rödbetsgravade lax en storfavorit hos många besökare. Läs hela julbordsmenyn.

Ni erbjuder även julbords-take away?

Precis! Om man vill servera årets företagsjulbord på kontoret, eller vill fokusera på julstämning, familj och vänner - och hoppa över julstöket, så erbjuder vi julbords-take away mellan den 22/11 och 26/12. Julmaten som man får med sig serveras i fem akter och är lika omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och med traditionsenliga råvaror som det vanliga julbordet. Minimibeställning för julbords-take away är för två personer.
Villa Godthem ligger på Rosendalsvägen 9 i Stockholm och har öppet mån 11.30-22.00, tis-fre 11.30–23.00, lör 12.00–23.00 och sön 12.00–22.00.

Fördrink, eller en drink efter maten

Hit kan du gå för ett glas innan eller efter julbordet på Villa Godthem.
Pas d'Art
Pas D'art
Biblioteksgatan 6-8, Stockholm
Pas d’Art är en kreativ oas mitt i hjärtat av Bibliotekstan. En plats att möta upp vännerna på en cocktail i baren, i den både lyxiga och avslappnade miljön. Namnet Pas d’Art, som på franska betyder ”ingen konst”, kan också översättas som ”inga problem” och återspeglar kökets filosofi.
Hotel Diplomat
Hotel Diplomat
Strandvägen 7 C, Stockholm
Hotel Diplomat är en exklusiv svensk klassiker i en stilfull miljö med vacker utsikt. Restaurangen är en mötesplats för dig som söker en livlig, internationell atmosfär med barkultur. Slå dig ned bland marmor, mässing, glas och sammet och njut av utsikten över vattnet från Strandvägen.
Strandvägen 1
Strandvägen 1
Strandvägen 1, Stockholm
Strandvägen 1 är ett exklusivt vardagsrum på Strandvägen som passar perfekt för ett glas. Vill man även äta så erbjuder menyn amerikanska, franska och svenska smaker som anpassas efter säsong och tillgång på råvaror.

Fler traditionella julbord i Stockholm

Här serveras traditionella julbord i Stockholm.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in