Filter
Ida Bauhn, köksmästare på restaurang Nour i Stockholm, tog hem segern i finalen av Årets Kock 2025 – SM i professionell matlagning som avgjordes på Annexet i Stockholm.
Efter fyra krävande tävlingsmoment stod Bauhn som vinnare med 774 poäng och kan nu titulera sig som svensk mästare i professionell matlagning. På andra plats kom Jesper Wallqvist och på tredje plats Luqaz Ottosson.
– Jag är helt ställd just nu, det känns helt overkligt men samtidigt fantastiskt roligt och hedrande, säger Ida Bauhn i ett pressmeddelande.
Finalen testade både teknisk skicklighet och kreativitet, med uppgifter som snacks på löjrom, en kall förrätt från nordiska vatten, en huvudrätt med anka samt en osträtt. Årets tema var menyuppbyggnad, vilket innebar att juryn även bedömde hur väl rätterna fungerade tillsammans.
Vid prisceremonin fick Bauhn ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kronor.
Här är jurymedlemmarna i Årets Kock 2025:
Smakjury:
H.K.H. Prins Carl Philip
Emma Wixner – AIRA**
Isabella Morrone – Isabella Morrone Private Dining
Marie Skogström – Mat & Vin Slottsparken
Eric Kragh Vildgaard – Jordnær***
Sayan Isaksson – Nour*
Runa Kvendseth – Signatur Kreativ Catering
Adam Dahlberg – Adam/Albin*
Tea Malmegård – DoMa
Menyjury:
Ulrika Karlsson – Krakas
Daniel Berlin – Vyn**
Henrik Norström – Lux Dag För Dag
Metodjury:
Lindor Wink – Wink Studio
Ulrika Brydling – Eldrimner
Peter Asp Jelksäter – Adam/Albin*