Krognytt

Grand Hôtel firar 150 år!

Publicerad 24 maj
grand hotel 150 år
I år fyller det anrika Stockholmshotellet Grand Hôtel hela 150 år. Den officiella födelsedagen firas den 14 juni med olika typer av festligheter, överraskningar och en ny cocktailmeny med jubileumscocktails i Cadierbaren.
För 150 år sedan, 1874, öppnade Régis Cadier vackra Grand Hôtel, som nu är ett av Stockholms mest exklusiva hotell. Här har allt från politiker och artister till andra världskändisar och förnäma gäster bott genom åren. För att fira har man förutom att ordna olika festligheter och överraskningar även tagit fram en ny cocktailmeny som kommer att serveras i den prisbelönta hotellbaren Cadierbaren.
Jubileumsdrinkarna som kommer vara med på den nya menyn beskrivs som en resa genom det anrika hotellets historia. Menyn kommer bestå av fem cocktails, varav en alkoholfri, och de kommer att serveras året ut. På menyn kommer det att finnas cocktails som 54750 days (Macallan, aprikos, honung), Flip Royal (rom, pinjenötter, tobakslikör), och den alkoholfria Wilhelmina (dill, timutpeppar, kokosnöt) som alla hedrar personer som har verkat på hotellet och Grand Hôtels historia.
Dessutom har man i samarbete med Otto & Glassfabriken skapat en jubileumsglass med smak av hjorton, som exklusivt säljs på Grand Café.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 24 maj

Krogar i närheten

Missa inte dessa krogar i närheten av Grand Hôtel.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in