Krognytt

Gemensamt Blockparty på Södermalm

Publicerad 7 sep 2023
blockparty
Stockholm Design Week firas av med ett Blockparty under den sista dagen av designveckan. Den 9 september bjuder flera krogar och företag in till fest på Södermalm.
Stockholm Design Week firas av med en gemensam kvartersfest lördagen den 9 september. Flera företag i kvarteren vid Erstagatan och Folkungagatan kommer mellan kl 13-18 öppna upp sina lokaler för öppet hus där man kan delta i flera olika typer av aktiviteter. 
Deltagande företag är allt från designstudios och tryckerier till barer och krogar. Till exempel så fyller Bar Ubu två år och firar lite extra, medan Stockholms Bränneri bjuder in till gratis rundvandringar i spritproduktionen. 
Samtliga företag som deltar:
Bar Ubu, Folii, Gallery Steinsland Berliner, Grafisk Verkstad, Gustaf Westman, Lars Oscar Wall Studio, Pat's Place, Pompa Shop, Punk Royal, Sofia Common, Stockholms Bränneri, VERK, Vintageaffischer, Voisine, Wave.

Krogar som deltar

Restauranger som deltar i Blockparty
Punk Royale
Punk Royale
Folkungagatan 128, Stockholm
På Punk Royale levereras en restaurang- och matupplevelse som inte liknar någon annan. Menyn kallas "Total överleverans" och är en överkörning beträffande både presentation och innehåll, och det tillhörande dryckespaketet följer i samma stil.
Sofia Common
Sofia Common
Bondegatan 57, Stockholm
Sofia Common är en New York-inspirerad bar. Austin Davis från Katarina Ölkafé, Niklas från Bar Ninja och ägaren Tony Wittgren har öppnat Sofia Common på Bondegatan. Avslappnad bar med öl, vin och cocktails.
Voisine
Voisine
Erstagatan 21, Stockholm
På Voisine serveras vällagad och genuin mat med rötterna i Frankrike och Sverige. Menyn ändras regelbundet och läggs ut på instagram i början av varje vecka. Voisine är systerkrog till Folii.
Folii
Hos Folii finns det över 300 viner på glas. På vinlistan ryms sorter från hela världen, som nästan alla serveras på halvglas, helglas, halvflaska och helflaska. Till systerkrogen Voisine, i lokalen bredvid, går du när det är dags att äta.
Pat's Place
Pat's Place
Folkungagatan 140, Stockholm
Pat Prommeenate och hans gäng på Pat's Place serverar thailändska "tapas" på Folkungagatan. Upplev äkta thailändsk kultur och autentisk thaimat på ett sätt du aldrig gjort förut.
Bar Ubu
Cocktails och mackor! Hos Bar Ubu serveras baguetter även kallade hoagie rolls tillsammans med nyskakade cocktails, vin eller öl. På lunchen är det lunchmacka som gäller.
Stockholms Bränneri / Brännerian
Här serveras cocktails och högkvalitets GT från det egna bränneriet. Maten som serveras är hållbara maträtter komponerade av kocken Joel Åhlin (Agrikultur). Det lovas även många gästspel från bar- och restaurangvärlden.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 7 sep 2023

Restauranger i närheten

Restauranger nära kvartersfesten på Södermalm
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in