Filter
Sedan öppningen strax innan pandemin 2020 har DoMa etablerat sig som en riktig favorit på Nybrogatan i Stockholm. Nu tar kockduon Tea Malmegård och Viktor Lejon nästa steg i restaurangens utveckling. Med start i september får gästerna välja mellan två olika upplevelser: en mer förfinad middagsupplevelse i Matsalen och en levande kvarterskrog i form av Bistro DoMa.
De två nya restaurangdelarna förenas av en gemensam filosofi: att gästerna ska kunna lita på hållbara val, närproducerade råvaror och en omtänksam helhetsupplevelse. Maten som serveras är tillagad med närproducerade och hållbara råvaror. En del av ingredienserna kommer från DoMas egen odling på Ingarö och växthuset på innergården.
Från den 6 september serverar Matsalen två fasta menyer: en klassisk och en säsongsbetonad. Till dessa erbjuds omsorgsfullt utvalda dryckespaket. Miljön har fått ett varsamt lyft och rymmer 34 platser, samt ett chambre séparée för 8–14 personer i det så kallade DoMa-rummet.
”Målet i Matsalen är att presentera en förfinad upplevelse där smak, miljö och service möts. Det ska kännas mer ambitiöst, men samtidigt med den personliga och glada upplevelse vi alltid strävat efter,” säger Tea Malmegård i ett pressmeddelande.
Bar DoMa har samtidigt fått ett nytt koncept och namn: Bistro DoMa.Här serveras nu en full a la carte-meny med förrätter,
varmrätter och desserter, samtidigt som det kreativa drinkutbudet och den generösa vinlistan består. På menyn syns klassiker från DoMa, nytolkade favoriter, en lyxig fisksoppa, en goffig macka, glassfyllda profiteroles – och såklart den ikoniska godisvagnen.
Bistro DoMa kompletteras av det nya chambre séparée Biblioteket, samt Loungen, där husets vinkylar spelar huvudrollen.