Krognytt

Delar av Sveavägen blir gågata i sommar

Publicerad 24 maj
sveavägen
I slutet av förra året stod det klart att delar av Sveavägen kommer att vara bilfri under vissa helger i sommar. Nu är datumen och de andra detaljerna kring gågatan klara.
För att komma till rätta med de störningar som boende på Sveavägen har upplevt under många år, kommer sträckan mellan Odengatan och Kungstensgatan att göras bilfri under fyra specifika helger i sommar. Under dessa helger kommer foodtrucks, marknader, uteserveringar och en mängd andra olika aktiviteter och uppträdanden att ta över gatan och förhoppningsvis bidra till en trevligare stämning.
Sveavägen kommer att vara bilfri helgerna:
  • 15–16 juni
  • 17–18 augusti
  • 24–25 augusti
  • 21–22 september
Trafiken stängs av från fredag kväll kl 22 till måndag morgon kl 05 under dessa datum. Målet är att skapa ett livligt område för folk att njuta av mellan kl 10-22 på lördagar och mellan kl 10-18 på söndagar. Utryckningsfordon och personer med rörelsehinder som bor i området påverkas inte av bilförbudet.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 24 maj

Krogar vid Sveavägen

Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in