Söker du ett restaurangtips på Södermalm? Då har du kommit rätt. På Södermalm finns restauranger i olika prisklasser och stil. Här kommer våra tips till dig som vill gå ut och äta på söder!

Folkbaren

Hornsgatan 72

På Folkbaren kan du avnjuta en drink, ett glas öl eller vin med tilltugg i den mysiga baren. Vill du äta en bit mat i samband med operaföreställningen? Folkbaren erbjuder välkomponerade menyer, lättare barmat samt dryck före och efter föreställningarna

Bistro Barbro

Hornstulls Strand 13

Sedan öppningen 2011 har Barbro i Hornstull varit en av söders mest populära restauranger. Barbro är en asiatisk pärla som serverar mellanrätter som beställs till bordet och delas på. På menyn finns bland annat favoriterna spicy tuna, biff sashimi och varianter på tartar och dumplings.

Pelikan

Blekingegatan 40

Under takmålningarna i den stora ölhallen svävar över 110 år av matminnen. Pelikan är en söderklassiker där klassiska svenska rätter får sitt äkta ansikte. Ta bara succén med Grosshandlarmiddagen, som börjar med en grogg, fortsätter med förrätt och varmrätt som ackompanjeras med öl och nubbe samt en avslutning med kaffe, avec och Pelikans speciella tryffel.

Meatballs For The People

Nytorgsgatan 30

Sveriges första och enda dedikerade köttbulleria! Idén är lika enkel som genial. Här finns ekologiska köttbullar  tillagade med omsorg och kärlek.

Woodstockholm

Mosebacke Torg 9

Woodstockholm började som en pop up-restaurang i ett garage i Svedmyra och blev snabbt en riktig krogsuccé när de öppnade på Mosebacke torg. Här serveras en meny med stor variation av ekologiskt och hållbart producerade råvaror kombinerat till naturviner.

Bleck

Katarina Bangata 68

Välkommen till Söders nya parkhäng. God mat, kall dryck och grym stämning. Den lilla Söderkrogens uteservering lockade mycket folk under sommaren, men den dynamiska och självsäkra maten funkar även inomhus.

Tabbouli Söder

Tavastgatan 22

På Tabbouli Söder består menyn av ett 30 tal smårätter som lufttorkat marinerat oxkött och råbiff till persiljesallad och vitlöksmarinerade grönmusslor. På vinlistan finns viner  från Bekaadalen i Libanon till franska viner från Margaux.

Eatery Social

Ringvägen 98

På Eatery Social möts det latinamerikanska köket med det lokala Södermalmska. Med enkla råvaror skapas stora smakbilder och ett socialt sätt att äta. På menyn återfinns allt från tacos, ceviches, tostadas till mäktiga kötträtter – direkt från grillen.

Café Nizza

Åsögatan 171

Hyllad och avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus. Bokar du bord överlämnar du ditt matöde helt i kockarnas händer då de bestämmer vad du ska äta. Rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor ramar in maten som med ägarnas egna ord går på temat “fransk spontanitet”.

Söders hjärta

Bellmansgatan 22

Hjärtat är en plats där man äter gott, dricker gott och har det gott! På Söders Hjärta har hela ABBA ätit middag en sen kväll, hit kom kronprinsessan Victoria med följe, hit åkte den mexikanska nobelpristagaren för att äta riktig svensk husmanskos.  Niclaes och Christian förädlar och utvecklar Hjärtat med varsam hand.

Växthuset

Hammarby Slussväg 2

Med växtbaserad mat som lånar smaker från både när och fjärran  vill Växthuset uppmuntra gästerna att fylla bordet och prova så mycket som möjligt, en slags bordsbuffé med plockmat där ni delar hela smakupplevelsen med varandra. Här blir de som äter växtbaserat belåtna och samtidigt överraskas den som inte riktigt vågat eller tyckt att det är något för dig.

Punk Royale

Folkungatan 128

Hur beskriver man en krog och matupplevelse som inte liknar någon annan? Vi kommer fram till att vi inte ens ska försöka, man måste uppleva det själv. Punk Royale är den lekfulla lyxkrogen som serverar en avsmakningsmeny du aldrig kommer att glömma. Borden släpps automatiskt med en månads framförhållning.

T8ng

Hornsgatan 66

Ett besök på T8NG är lika med bra barhäng och en meny med inspiration från de kinesiska provinserna Shaanxi, Hunan and Sichuan. På T8ng finns mellanrätter, smårätter och sidorätter (och hemmagjorda nudlar!).

Restaurang Himlen

Götgatan 78

Högst upp i gamla skatteskrapan på Södermalm ligger Restaurang Himlen. I skybaren hittar du en enklare meny av mat och ett stort utbud av goda cocktails. I matsalen en trappa ned från skybaren serveras en digrare meny av klassiska rätter.

Barranco

Långholmsgatan 15b, Hornhuset

På gatuplan serveras mat sju dagar i veckan, både lunch och middag. Menyn influeras av peruansk och mexikansk matlagning. Här kan man boka bord eller bara droppa förbi och invänta en plats och fördriva tiden i baren där de serverar härliga cocktails med betoning på pisco, mezcal, rom och tequila.

Restaurang Göteborg

Midskeppsgatan 31

Restaurang Göteborg är din sjökrog i stan som erbjuder en traditionell bistromeny med lite extra fokus på fisk och skaldjur. Här jobbar de säsongsbetonat med bland annat julbord, sparris- och skaldjursveckor.

NOOK

Åsögatan 176

Ett stenkast från Vitabergsparken ligger NOOK – här möts street food och fine dining. Välj mellan någon av de två fasta menyer eller snacks som du kan dela på (om du vill). Rätterna förändras med årstiderna och givetvis med tillgången till bra råvaror.

Café Cuvée

Högbergsgatan 64

Café Cuvée, ett gastronomiskt vardagsrum med klassiska och moderna smaker och influenser från hela världen. Här möts det franska och det svenska och här skapas en perfekt blandning av människor, mat och dryck. En perfekt cuvée helt enkelt. Kom som du är, gå som du är, fast lite gladare!

La Vecchia Signora

Åsögatan 163

Hyllad italienare med ett brett vinutbud och en diger meny. La Vecchia Signora betydet “den gamla damen” och restaurangen är känd som en av Stockholms bästa italienare. Här serveras mat och vin från regionen Piemonte, den nordvästra delen av Italien och är på tre sidor omgiven av Alperna.