Söker du ett julbord inom räckhåll från Stockholms innerstad, men ändå tillräckligt långt bort för att det där riktiga lugnet ska infinna sig? Här har vi samlat tips på flera trevliga julbordsupplevelser i vackra miljöer med mat, övernattning och härlig julstämning.

Åk iväg med din partner, mamma, kompis – eller passa på att slå två flugor i en smäll och kombinera konferensen med lite flärd och god mat.

Smådalarö Gård

Smådalarövägen 100

På Smådalarö Gård, nästan längst ut på spetsen på Dalarö, ligger Smådalarö Gård med anor från tidigt 1800-tal. Här inleds julbordsserveringen med en skaldjursplatå som sedan följs av en sill-, lax-, och strömmingsbuffé.

Häringe Slott

Häringe slott

Beläget vid Landfjärden i Häringe-Hammersta naturreservat, mittemellan Stockholm och Nynäshamn, är omgivningarna lika vackra som själva slottet och känslan av att ha lämnat staden bakom infinner sig direkt. Julbordet som serveras är av traditionellt slag; hemkokt glögg, skinkor, korvar, köttbullar, syltor, pajer och massor av godsaker.

Waxholms Hotell

Hamngatan 2, Vaxholm

Bara 30 minuter från Stockholms innerstad ligger Waxholms Hotell. Men skärgårdsmiljön gör sig direkt påmind, inte minst genom den panoramavy över havet som bjuds från matsalen. Den anrika matsalen är helt nyrenoverad och julbordet går precis lika bra att kombinera med en övernattning i privat syfte som för konferens. Om köket själva får svara är de särskilt stolta över sina eg...

Krusenberg Herrgård

Krusenberg 436, Uppsala

Vid Mälarens strand, omgiven av en stor park med 47 olika sorters äppelträd, ligger Krusenberg Herrgård. Huvudbyggnaden har anor från 1600-talet och var du än befinner dig på anläggningen är du aldrig mer än ett stenkast från vattnet. Julbordet består helt och hållet av hemlagade rätter, från sillen till det småvarma och chokladtryffeln. Efteråt kan du koppla av i någon av de ...

FågelbroHus

Fågelbrovägen 20, Värmdö

Fågelbro Hus är en modern hotell- och mötesanläggning som levererar upplevelser i toppklass. Själva julbordet är inget undantag. Hit kommer du för att komma bort från Janssons frestelse och risgrynsgröt – istället möts skog och hav på tallrikarna på Jägarens julmiddag.