Krognytt

Seniorrabatt på Södermalms krogar

Publicerad 9 apr
Njut av det goda i livet! Seniorer över 65 år kan ta del av fina erbjudanden på 35 restauranger och kaféer på Södermalm och i Hammarby Sjöstad fram tills årskiftet. Samordnare för projektet är äldreomsorgens utvecklingsenhet på Södermalms stadsdelsförvaltning.
Södermalms stadsdelsförvaltning har under året ett samarbete med 35 restauranger och kaféer på Södermalm och i Hammarby sjöstad. Södermalms stadsdelsförvaltning vill tillsammans med restaurangerna skapa bättre förutsättningar för social gemenskap, belysa matens och måltidernas betydelse för att bevara hälsa, styrka och energi samt ge möjligheten för seniorer (65+) att njuta av det fina Södermalm har att erbjuda.
Seniorrabatterna varierar mellan olika restauranger men det kan till exempel innebära 15% på matnotan. Seniorrabatten gäller fram till den 31 december 2024. Erbjudanden gäller med reservation för ändringar.

Seniorrabatt på Södermalms krogar

Här är några av restaurangerna som är med i samarbetet för seniorer.
Liebling
Liebling
Timmermansgatan 24, Stockholm
Liebling är en tysk bistro vid Mariatorget med tillhörande ölbar en trappa ner. Här är ambitionen att alla ska känna sig välkomna. Det ska vara okomplicerat, prisvärt, inkluderande, kul och kravlöst. Framför allt ska gästerna kunna njuta av schnitzel, korv och strudel i en miljö som speglar det moderna Tyskland och det som uppstår när tysk kultur når världsmetropoler som Paris och New York.
Biblioteket Live
Biblioteket Live
Medborgarplatsen 2, Stockholm
Bland K-märkta hyllor, i hjärtat av Södermalm, ligger Biblioteket Live. Inne i det gamla biblioteket i Medborgarhuset har en helt ny krogdestination med restaurang, flera barer och en egen scen växt fram.
Sjöstaden Skybar
Sjöstaden Skybar
Hammarby allé 12B, Stockholm
Sjöstaden Skybar ligger på 28:e våningen på 102 meters höjd och har milsvid utsikt över Stockholm. Skybarens interiöra koncept har tydliga kopplingar till 1970-talet i modern tappning och menyn bjuder på smaker från kolgrillen och rökeriet med inspiration från södra Europa, Nord- och Sydamerika, samt Mellanöstern.
NÒR Södermalm
NÒR Södermalm
Ringvägen 98, Stockholm
NÒR bjuder in till en minnesvärd "All day dining"-upplevelse där man som gäst hittar alla sina klassiska favoriträtter med en nypa nyfikenhet och en dos mod. NÒR behandlar sina råvaror med största respekt och är stolta över att använda lokala och nordiska ingredienser för att skapa rätter som fångar smaker från olika årstider.
Isabelle Wallin
Isabelle Wallin
Publicerad 9 apr
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in