
Filter
I början av 2026 öppnar Nobis Restaurant Division sin mest ambitiösa restaurangsatsning på många år – Slussporten, en restaurang med målet att bli en självklar framtida kroginstitution.

Precis under Guldbron skapar samma ägare som står bakom Operakällaren, Operabaren, Bakfickan och Restaurang J nu en ny restaurang – Slussporten. Platsen är en av Stockholms mest pulserande knutpunkter, där Krog Agrikultur nyligen öppnat i den ena av de två glasbyggnaderna under bron.
Köket leds av Jacob Davidsson, med erfarenhet från bland annat Adam/Albin och Aira och senast fyra år som köksmästare på Omaka.
– Jag vill skapa en lekfull meny där smakerna alltid kommer först. Med klassiska tekniker i grunden, men med influenser från hela världen, bygger vi en tydlig identitet för Slussporten som gästerna kan uppleva från första dagen, säger Jacob Davidsson i ett pressmeddelande.
Restaurangen rymmer 95 sittplatser i matsalen och 76 i baren. Under våren öppnar även uteserveringen vid Vattentorget med 125 platser, där gäster kan njuta av utsikten över vattnet och stadens puls.
I anslutning till Slussporten öppnar Gästrummet, ett unikt koncept där nya röster inom mat och dryck får ta över för en begränsad tid. Några gånger per år bjuds krögare, vinmakare, bartenders eller bagare in för att skapa sin egen värld. Gästrummet har 36 sittplatser och erbjuder en experimentell och inspirerande upplevelse för matälskare.
Med Slussporten och Gästrummet vill Nobis skapa nya destinationer för Stockholms krogliv, där kvalitet, kreativitet och möten står i centrum.