Guide
Säker stils restaurangguide!

Säker stil ger sina 10 bästa restaurangtips i Stockholm

Säker stil är en plattform för mode och stil som grundades 2014 av journalisten Ebba Kleberg von Sydow och modeexperten Emilia de Poret. Med Säker stil vill de inspirera och ge steg-för-steg vägledning om hur du bygger en tidlös och stilren garderob. Du hittar Säker stil genom Säker stil-podden, deras bästsäljande stil-guider, Instagram @sakerstil och den stängda Facebookgruppen Säker stil-gruppen.
Vi har pratat med Säker Stil för att få deras tio bästa tips på restauranger de gillar i Stockholm. Ta del av tipsen nedan!

Säker stils 10 bästa restaurangtips i Stockholm

Säker stil har tillsammans med BokaBord satt ihop denna guide till sina favoritrestauranger i Stockholm.
Misshumasshu
Misshumasshu
Birger Jarlspassagen, Stockholm
Misshumasshu är ett mishmash av Tokyo, Stockholm och den hyllade finkrogen Adam/Albin. I vackra Birger Jarlspassagen ligger denna gastronomiska mötesplats, öppen sju dagar i veckan, både lunch- och kvällstid. Njut av bland annat nudlar, whiskey, sliders och sake bland träbänkar och bås.
Bar Nîmes
Bar Nîmes
Rådmansgatan 25, Stockholm
Bar Nîmes är en kvartersbistro med familjär känsla som för tankarna till norditalienska trattorior och sydfranska tavernor. På menyn finns rätter som lammragu, vitello tonnato, risotto och havsabborre. Även vinlistan lutar mot Italien och Frankrike, med små avstickare till bland annat Tyskland och Spanien.
SOLEN
Solen
Hallgränd 45, Stockholm
Solen i Slakthusområdet bjuder på smaker från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Oaxaca och Neapel, där gränserna suddas ut mellan de olika köken i nytänkande rätter efter kockduon Adam och Albins filosofi. Menyn blandar fritt mellan allt från silkeslen hummus, handgjord pasta och vedugnsgräddade pizzor till olika typer av grillat kött, fågel, fisk, och grönsaker.
Främmat
Främmat
Dalagatan 54, Stockholm
De två barndomsvännerna Kalle Nilsson, ena grundaren av Punk Royal, och Jonas Helgesson, tidigare kock på Adam/Albin, har bildat en kockduo på Främmat. Den stimmiga lokalen är inredd med vintagestolar från Lyon och även smakerna kommer till stor del från Frankrike. Menyn är levande så dagens rätter hittar du på svarta tavlan.
Café Nizza
Café Nizza
Åsögatan 171, Stockholm
Café Nizza är en avslappnad kvarterskrog där spontanitet och det franska står i fokus. Café Nizza är syskon till Vastastanskrogen Babette på Roslagsgatan. Njut av handgjord pasta i en mysig miljö med rutigt golv, vita dukar, öppet kök och en inbjudande bardisk i marmor.
Frippe
Frippe
Nybrogatan 6, Stockholm
Frippe är Sandhäxan-gängets spanska matbar på Nybrogatan. Hit går du för snacks, smårätter, friterat och större rätter som får dig att drömma dig bort mot Medelhavet. Här finns även Krabban, en pinxosbar som är öppen för drop in på fredagar och lördagar.
Bord
Bord
Roslagsgatan 43, Stockholm
Bord ligger i Agrikulturs tidigare lokaler och drivs av den meriterade kocken Joel Aronsson som närmast kommer från restaurangen på boutiquehotellet Ett Hem. Bords meny utgår från väl valda råvaror och viner serverade i en säsongsanpassad á la carte eller en fyrarätters lördagslunch.
Dashi
Dashi
Rådmansgatan 23, Stockholm
Dashi serverar en ambitiös och spännande japansk avsmakningsmeny. Harry Jordås & Nathan Turley driver Dashi som fokuserar på smaker och traditioner från den japanska matkulturen och livsstilen. Här är stämningen livfull, och upplevelsen unik.
Slipen
Slipen
Beckholmsvägen 26, Stockholm
Slipen bjuder in till lunch och middag i vacker miljö i gamla Djurgårdsvarvets lokaler, med vattnet som närmaste granne. Cafékedjan Fabrique har tagit över gamla Oaxen Slip, numera Slipen, och här serveras snacks, pizza, förrätter, varmrätter och dessert. Testa rätter som gnudi, vaktel, rökt polkabeta eller dagens fisk.
Sushi Sho
Sushi Sho
Upplandsgatan 45, Stockholm
Sushi Sho serverar edomae sushi i världsklass i en intim lokal med 16 sittplatser. De har en stjärna i Guide Michelin. Att sushin serveras edomae innebär att den tillagas på samma sätt och tradition som i Tokyo. På Sushi Sho serveras Omakase+Tsumami, vilket innebär att kocken väljer och tillagar det som är bäst för tillfället i en servering i taget. Råvarorna är främst skandinaviska och europeiska.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 18 dec 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in