
Filter
Stjärnkrögaren Jacob Holmström öppnar tillsammans med sin fru Emelie Leijon en restaurang på stranden i Tylösand. Den gamla krogen Salt blir nya restaurangen Fyr.

I slutet av 2022 stängde Jacob Holmström och Anton Bjuhr igen sin dubbelt stjärnbelönade krog Gastrologik i Stockholm. Nu har Jacob, tillsammans med sin fru Emelie Leijon, tagit över restaurang Salt i Tylösand. Den nya krogen kommer heta Fyr, som anspelar på den öppna elden i köket där mycket av maten kommer lagas, och på fyren på Tylön som ligger några hundra meter från restaurangen. Restaurang Fyr kommer ha öppet året om och på menyn står framför allt fisk och skaldjur - barmeny, förrätter, varmrätter och såklart även dessert. De kommer att jobba med hängmörningstekniker även för fisk. Tanken är att erbjuda både luncher och middagar, men även söndagsmiddagar, roliga gästspel och events.
Restaurang Fyr öppnar i Tylösand, på stranden i Halmstad, under påsken 2024.
Foto: Anders Andersson

På TAK flörtar det japanska köket med det nordiska och du får njuta av maten ihop med Stockholms skönaste utsikt. Den gastronomiska ledaren Frida Ronge välkomnar dig till en modern och annorlunda upplevelse som inte liknar något annat.

Vi har pratat med Kockarnas kamp-aktuella Albin Edberg.

Veckans kroggäst Rebecca Brage-Gumpert ger sina bästa Stockholmstips.

Erik ger oss krogtips och berättar vad som är ett måste på julbordet.