Vilka restauranger har chambre séparée i Stockholm? Vi har samlat krogarna som erbjuder middag i ett chambre séparée – där du och ditt sällskap kan njuta av en middag i en egen del av restaurangen.

Chambre séparée Kungsholmen:

Mäster Anders

Pipersgatan 1

På den populära kvartersbistron Mäster Anders finns en chambre séparée en trappa ner som rymmer upp till 20 personer. Här njuter du och ditt sällskap av en säsongsbetonad meny med utvalda viner från en välsorterad vinkällare. Ni får en egen kock och kypare som ser till att ni trivs.

Restaurang AG

Kronobergsgatan 37

Chambre séparée Vasastan:

Lilla Ego

Västmannagatan 69

I Lilla Egos enkla lokal i Vasastan skapas matmagi till ett rimligt pris (med tanke på att det finns Årets kock-vinnare bakom spisarna). Är man ett sällskap om 12-18 personer går det att boka deras chambre séparée i källaren. Där serveras en fast meny till hela sällskapet.

 

L'Avventura

Sveavägen 77

L’Avventura är “italienaren” med extra allt. Fantastisk mat, sex meter i takhöjd, stuckaturer och väggmålningar. Här erbjuds två olika alternativ: Ett “Lady & Lufsen-bord” för 3-5 personer som ligger avskilt en trappa upp från matsalen. Och en helt avskild privat matsal för upp till 12 personer med egen diskret entré om så önskas.

Chambre séparée Södermalm:

Nytorget 6

Nytorget 6

På Nytorget 6 serveras god och vällagad mat från tidig morgon till sen kväll. Det är en restaurang som passar lika bra för en drink i baren, en mysig middag för två eller för kompisgänget som precis startat en helkväll. Den nedre matsalen kan bokas privat för sällskap som vill dinera själva.

Fotografiska

Stadsgårdshamnen 22

Med matkreatören Paul Svensson i spetsen skapar Fotografiska en meny utifrån det nya medvetna köket: Conscious Cuisine, där hela råvaran tas tillvara. För de större sällskapen erbjuds ett exklusivt chambre séparée. Här sitter ni i avskildhet, med Stockholms bästa utsikt. Det serveras en fast meny som består av fyra växträtter samt ett noggrant urval av kött och fisk.

Restaurang Häktet

Hornsgatan 82

Här har maten, musiken och drinkarna gjort Häktet till en riktig söderfavorit. I ett rum som vetter mot Hornsgatan finns Häktets egna Chambre séparée för 12–16 matgäster. Matkonceptet är “social dining”, flera rätter serveras och delas mellan sällskapet. I det här rummet kan gästerna själva välja sin egen musik.

Eriks gondolen

Stadsgården 6

Är ni ett större sällskap på mellan 12 till 80 personer? På Gondolen finns flera alternativ! Det största rummet för privata sällskap är Redarsalen med plats för 80 personer. Det mindre rummet, Kungarummet, är för max 30 ätande. Drottning Kristina är ett rum högst upp i huset på plan 12 med vidunderlig utsikt. En extra bonus är den stora terrassen i direkt anslutning.

Chambre séparée Norrmalm & City:

Asian Post Office

Regeringsgatan 66

Smak, glädje och grym mat i en härlig asiatisk kombination signerat Stureplansgruppen i Niklas gamla lokaler på Regeringsgatan 66. Här finns en Chambre séparée som går i samma stil som resten av restaurangen och ligger helt i anslutning med övriga lokalen med endast glaspartier som skiljeväggar. Rummet är även fullt utrustat för att kunna hantera konferenser.

Allegrine

Kammakargatan 22

Danyel Couets franska restaurang är inspirerad av hans egen farmor. Det var i hennes kök i Paris som hans kärlek till rak, enkel fransk mat grundades. I Allegrines chambre séparée kan man få en smak av familjemiddagarna i Paris. Intill det öppna köket finns “Köksbordet”, där man delar på en specialkomponerad meny för 10-12 personer.

Chambre séparée Östermalm:

Österlånggatan 17

Österlånggatan 17

På Österlånggatan 17 finns ett unikt chambre séparée en trappa upp, förbi den övre matsalen. Här är ett rum som kallas för “Stenbecks rum” eftersom Jan Stenbeck med sällskap brukade sitta där och äta och dricka gott. Rummet är inrett med ett runt bord med plats för 9 personer.

 

Nalen

Regeringsgatan 74

Nalens chambre séparée är en plats för 6-8 gäster att njuta av en festlig middag lagad på så stor andel ekologiska och hållbara råvaror som möjligt. Fortsätt kvällen i Nalens klubb eller bar.

Grodan

Grev Turegatan 16

Grodan är en social mötesplats med sin stimmiga bar och anrika restaurang. Men här finns även några mer avskilda bord (nummer 39 eller 48), som har en privat känsla eftersom det finns väggar som avgränsar från övriga restaurangen. Även vinbaren har ett avskilt bås där du och ditt sällskap kan vara mer för er själva.

Oaxen Club Room

Beckholmsvägen 26

Oaxen har ett chambre séparée där upp till 16 personer kan avnjuta ett privat restaurangbesök i en egen del av restaurangen med en tillhörande balkong. För den som söker en exklusiv kväll med en alldeles unik vy över saltsjön.

 

Nybrogatan 38

Nybrogatan 38

I Nybrogatan 38’s chambre séparée finns plats för upp till 14 personer för alla typer av grupper och tillfällen. En plats för det viktiga affärsmötet, det härliga kompishänget, den efterlängtade släktträffen eller den oförglömliga möhippan. Anledningen till att vilja sitta avskilt på sin favoritrestaurang är många.

Un Poco

Karlavägen 28

Lyxig italienare och chambre séparée är två saker som gör sig bra ihop. Är ni ett sällskap på 10-12 personer har Un Poco ett avskilt rum där gästerna blir serverade en avsmakningsmeny kring ett runt bord i en sober italiensk atmosfär.

Copine

Kommendörsgatan 23

På Jim & Jacobs nyaste krog Copine är det medelhavsmat och barhäng som gäller. Är ni ett större sällskap som vill komma och äta har de flera alternativ för chambre séparée beroende på hur många gäster ni är. Här går det att boka olika privata rum där de serverar en härlig meny.

Daphne's

Artillerigatan 56

Daphne’s är ett bistrofierat vardagsrum där alla i kvarteret är välkomna, även hundar. Franska klassiker, cocktails, “plat du jour”, stearinljus, vita linnedukar och en härlig stämning. Här finns även en chambre séparée, men känslan av “ett rum i rummet” är genomgående i hela Daphne’s lokal.

Chambre séparée Gamla stan:

Mister French

Tullhus 2

Mister French har öppet 7 dagar i veckan och köket inspireras av gamla franska kolonier. Här får smaklökarna följa med på en resa från Marrakesh marknader till en dimmig by i Vietnam. Förutom att sitta i den stora matsalen, eller i baren, går det också att avnjuta en måltid privat i ett chambre séparée. Behöver ni lite puls är det bara att öppna dörren.

Läs också

Här är Stockholms bästa uteserveringar och takbarer

Som vi har längtat efter att kunna sitta på en uteservering och känna solens strålar tillsammans med någo

Läs mer