Filter
Nu hittas riktigt bra ramen i varje stadsdel i Stockholm och det slurpas lika bra som lunch och middag. Här kommer en guide till små hål i väggen och restauranger som serverar den oemotståndliga japanska rätten med nudlar. Ramentrenden är verkligen här för att stanna.
Hitta din favorit bland Stockholms ramenrestauranger.
Inuti A House ligger Tengu, ett samarbete mellan French Express (Babette, Café Nizza, Schmaltz) och Totemo Ramens grundare Jonas Lindgren. Här ligger stort fokus på ramen och japanska rätter, men inriktingen är inte strikt japansk utan hämtar influenser från andra länder.
Rådmansgatan 12
Stockholm
Ai Ramen var en av de första restaurangerna helt inriktade på ramen i Stockholm när de slog upp portarna på Erstagatan 2015. Året efter blev de prisade med DN:s Gulddrake för bästa restaurang i kategori budget. Här serveras ramen för lunch och middag, sju dagar i veckan. Samtliga ramenrätter serveras med deras hemgjorda vetenudlar och buljong. Ai Ramen finns även i city på Gamla Brogatan.
I en liten lokal precis vid Nybrogatan öppnade Kapibara Ramen 2021 med ekobuljonger och handkramade nudlar och en misochili att längta till. Förutom ramen finns även friterade kycklinglår i stark glaze och gyozaknyten. Nu finns Kapibara Ramen även på Södermalm!
Hökens gata 8
Stockholm
Kockduon Adam och Albins ramenställe inuti Ringen vid Skanstull. Här serveras deras Stockholmsversion av en riktigt god ramen. De använder färska nudlar gjorda efter eget recept med högkvalitativa naturliga ingredienser och 18 timmars buljonger.
I en liten lokal precis vid Sankt Eriksbron ligger Totemo Ramen som öppnade våren 2016. Oftast finns en lång ringlande kö utanför i väntan på rykande, smakrika ramen till lunch. Sätt er på de höga barstolarna eller på deras lilla uteservering och slurpa. Namnet Totemo betyder "väldigt" eller "mycket" på japanska vilket passar deras ramen bra då de är just väldigt goda. E
Tokyo Ramen finns på två ställen i Stockholm, i Hötorgshallen och vid Kungsbron. Båda värda ett besök med riktigt bra Tonkotsu ramen och Spicy miso ramen. Deras ramenmeny är bred och håller riktigt hög kvalitet.
I en miljö inspirerad av underground Tokyo serveras ramen där allt görs från grunden: buljongen, nudlarna och alla råvaror är noggrant utvalda för att tillsammans skapa en perfekt smakupplevelse. På menyn finns även egengjorda bao, gyoza och andra japanska smårätter. I baren serveras asiatiska drinkar och sake.
Jakobsbergsgatan 23
Stockholm
Take Ramen grundades efter många resor i Asien och jakten på den perfekta buljongen. Och visst märks det på den hemgjorda buljongen att kockarna kan sin sak. Hit går du för en nudellunch men också för en middag i en autentisk och minimalistisk miljö.
Efter öppningen 2021 seglade Stiernan i Gamla stan snabbt upp som en favorit hos Stockholms ramenfantaster. I en minimalistisk miljö erbjuds här tre slags ramen som alla är gjorda på kycklingbuljong.
Vad är ramen? En smakrik buljong med högklassiga nudlar som toppas med grönsaker, protein och kryddor. Vanliga varianter är tonkotsu (fläsk), shoyu (soya), shio (salt), och umamifavoriten miso. Hitta din favorit ramenrestaurang med hjälp av vår guide!
Läs mer: Asiatiska restauranger i Stockholm att besöka genast
Här lämnar valet helt i kockarnas händer och får en unik matupplevelse.