Guide
Säker stils restaurangguide!

Säker stil ger sina 5 bästa restaurangtips i Malmö

Säker stil är en plattform för mode och stil som grundades 2014 av journalisten Ebba Kleberg von Sydow och modeexperten Emilia de Poret. Med Säker stil vill de inspirera och ge steg-för-steg vägledning om hur du bygger en tidlös och stilren garderob. Du hittar Säker stil genom Säker stil-podden, deras bästsäljande stil-guider, Instagram @sakerstil och den stängda Facebookgruppen Säker stil-gruppen.
Vi har pratat med Säker Stil för att få deras fem bästa tips på restauranger de gillar i Malmö. Ta del av tipsen nedan!

Säker stils 5 bästa restaurangtips i Malmö

Säker stil har tillsammans med BokaBord satt ihop denna guide till sina favoritrestauranger i Malmö.
Quan
Quan
Mäster Johansgatan 15, Malmö
Quan bjuder på spännande smaker från Korea, Japan och Kina som kombineras i en äkta Asian-fusion. Här möts du av en sofistikerad tolkning av asiatisk mat, dryck och miljö. En spännande och internationell smakupplevelse som rör sig över gränser.
Aster
Aster
Jagaregatan 4, Malmö
Hos hyllade Aster är det elden som står i fokus. Här går allt att grilla, även om de flesta desserter görs på mer klassiskt vis. Bakom grillen finns Şahin Erdal som tidigare jobbat på Bastard i Malmö och Ekstedt i Stockholm.
Ruths
Ruths
Mäster Johansgatan 11, Malmö
Ruths ligger i Bastards gamla lokaler, samma ägare men med lite annan inriktning. Hos Ruths lagar de modern europeisk husmanskost. Utöver restaurangdel finns även en deli som säljer charkuterier, mejeriprodukter och grönsaker. Den mysiga innergården har en vedugn och bar med trevliga cocktails. Dessutom finns ett eget bageri.
Mygel
Mygel
Lodgatan 3B, Malmö
Mygel ligger i ett gammalt lokstall i Malmö Frihamn och köket ligger helt öppet i den 200 kvadratmeter stora matsalen. Här serveras lunch, middag och à la carte-brunch på helger. Menyn hämtar sin inspiration från Sverige och Italien i första hand.
Johan P
Johan P
Hjulhamnsgatan 5, Malmö
Johan P är en av Malmös mest klassiska fiskrestauranger. Här finns en bardel, en köksbar och en delikatessdisk. I restaurangen serveras det bästa som havet kan erbjuda med färsk fisk och skaldjur till borden klädda i vita dukar. Stämningen är trevlig, ljudnivån stimmig och maten håller alltid samma höga klass.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 17 dec 2023
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in