Guide
Mitt i naturen

Restaurangupplevelser för äventyrare och naturälskare

Det här är restaurangerna på särskilt vackra platser där naturen och utsikten är lika imponerande som maten och drycken. Dröm dig bort eller boka bord direkt. Ett besök bör planeras långt i förväg: dels för att det ofta är fullbokat och dels för att det tar tid att ta sig dit.

Naturnära restaurangupplevelser

Vyn Restaurant – Daniel Berlin
Vyn Restaurant - Daniel Berlin
Höga vägen 72, Simrishamn
Vyn är Daniel Berlins nya hotell och restaurang med matbar mellan Skillinge och Brantevik på Österlen. Restaurangen håller öppet för middag onsdagar till fredagar och för lunch på lördagar. Här serveras en avsmakningsmeny som består av säsongsbetonad mat som härrör från skånska och skandinaviska rötter och lokal flora och fauna.
Knystaforsen
Knystaforsen
Rydöforsvägen 7A, Rydöbruk
I ett inrett gammalt sågverk vackert beläget mellan floden och skogen utanför halländska Rydöbruk ligger Michelinbelönade Knystaforsen. En kväll här är något helt unikt. Under 4 timmar serveras mat lagad över öppen eld på de färskaste råvaror de kan få tag på från den vilda naturen omkring: från åar, sjöar, skogar och lokala producenter.
Svartsö Krog
Svartsö Krog & Logi
Svartsö Alsviks udd 397, Stockholm
Svartsö Krog är modern bisto som levererar på topp säsong efter säsong. För att njuta av den fantastiska skärgårdsnaturen till max bör man bo över natten i deras inredda canvastält vid strandkanten. Ät en 5-rätters i restaurangen, sov till ljudet av havets brus och vakna på morgonen till en välfylld frukostkorg som väntar utanför tältet.
Niehku Mountain Villa
I Riksgränsen har två skidåkande vänner byggt ett helt fantastiskt hotell. Niekhu betyder dröm på nordsamiska och ja, det är verkligen ett drömhotell i allt från natur, arkitektur och upplevelser. Hit kommer den som vill njuta av Lapplands storslagna natur och skidåkning i närmare sextio åkbara toppar med guide och helikopter. På menyn i restaurangen finns delikatesser från det lokala köket som sik, lax, löjrom, älg, ripa och annat vilt.
Stedsans in the woods
Djupt in i de halländska skogarna vid en sjö har ett danskt krögarpar startat skogsresorten Stedsans in the woods. Här bor gästerna i små trästugor eller tält, tar en promenad i skogen innan middagen, kanske ett dopp i sjön efter en stund i den vedeldade bastun. Sedan bjuds de på magisk middag med en egen kombucha och naturviner till.
Restaurang Äng
I ett glashus mitt på en åker vid Ästad Vingård ligger Restaurang ÄNG. Här serveras en avsmakningsmeny inspirerad av det lokala landskapet omkring vingården. I september 2021 belönades restaurangen med en stjärna i Guide Michelin och en grön stjärna för hållbarhet.
Harö Natur
I närheten av sandhamn ligger Harö Natur, en unik plats med unika boenden. Vad sägs om att övernatta i ett flytande växthus eller en koja i skogen? Maten i restaurangen kommer från kustnära platser och tillagas i en vedugn. En specialrekryterad pizzabagare från Neapel serverar pizzor och allt detta till en vacker skärgårdsvy.
Surflogiet
Precis vid Tofta-stranden i skuggan av de hundraåriga tallarna ligger Surflogiet. En avslappnad utekrog med spetsdukar på träbord, burgare, cocktails och nybadade gäster i solglasögon. Njut maximalt av sommaren och hyr en stand up-paddle, bo över en natt i glampingtälten och vakna upp nästa morgon lite gladare på stranden.
Redaktionen
Redaktionen
Publicerad 8 mar

Boutiquehotell

Intima hotell i Sverige med riktigt bra restauranger.
Få nyheter och restaurangtips från krogar i hela Sverige!
Vi skriver om de senaste trenderna, nyöppningarna och dolda pärlor inom den svenska gastronomin. Fyll i formuläret och se fram emot allt detta direkt i mejlboxen.
Skicka in